7 emotii pozitive

Intr-un articol anterior am facut cateva mentiuni la adresa conceptului de subconstient. De aceasta data mi-am propus sa prezint una din principalele elemente ce influenteaza subconstientul, si anume, corelatia dintre gandurile pe care le nutrim si emotiile pe care le traim.

Subconstientul este mai susceptibil sa fie influentat prin impulsurile de gandire imbinate cu sentimente sau emotii decat prin fortele zamislite in regiunea rationala a mintii. De fapt, avem multe probe in sprijinul teoriei ca doar gandurile emotionale au influenta asupra subconstientului. Este bine cunoscut faptul ca emotiile sau sentimentele guverneaza majoritatea oamenilor. Daca este adevarat ca subconstientul raspunde mai degraba si este mai evident influentat de impulsuri de gandire imbinate cu emotii, este esential sa ne familiarizam cu cele mai insemnate dintre aceste emotii.f5aa4d16fd9c801bb42590977a89cec8

Exista sapte emotii pozitive majore si sapte emotii negative majore. Cele negative se implanteaza singure in impulsurile de gandire care garanteaza transferul catre subconstient. Cele pozitive trebuie introduse, prin principiul autosugestiei, in impulsurile de gandire pe care un individ vrea sa le transfere asupra subconstientului sau.

Aceste emotii, sau impulsuri sentimentale sunt ca drojdia dintr-o paine, caci constituie elementul de actiune ce transforma impulsurile de gandire din stare pasiva in stare activa. Astfel se poate intelege de ce se actioneaza mai degraba asupra impulsurilor de gandire care s-au imbinat eficient cu emotia decat asupra impulsurilor de gandire care isi afla originea in ratiunea pura.

imagesTe pregatesti sa iti influentezi si sa iti controlezi forul interior al subconstientului spre a-i insufla dorinta de a obtine bani, pe care doresti sa o convertesti in echivalentul sau monetar. In consecinta, este esential sa intelegi metoda de abordare a acestui for interior. Trebuie sa vorbesti pe limba lui, altfel nu iti va asculta dorinta. El intelege cel mai bine limba emotiei sau a sentimentelor. Sa descriem in consecinta aici cele sapte emotii pozitive majore si cele sapte emotii negative majore, astfel incat tu sa te poti baza pe cele pozitive si sa le eviti pe cele negative atunci cand dai instructiuni subconstientului tau.

Cele mai importante dintre acelea care au la baza EMOTII, trairi si sentimente sau actiuni POZITIVE MAJORE sunt:

1. Generozitatea
2. Etica
3. Rabdarea
4. Entuziasmul perseverent
5. Compasiunea
6. Concentrarea
7. Intelepciunea

Exista si alte emotii pozitive, dar acestea sunt cele mai puternice si cele mai folosite in mod obisnuit in efortul creator. Stapaneste aceste sapte emotii (ele nu pot fi stapanite decat prin aplicare), iar celelalte emotii pozitive iti vor sta la dispozitie oricand doresti.

EMOTII, trairi si sentimente sau actiuni NEGATIVE MAJORE care trebuie evitate sunt:

1. Fricaimages
2. Gelozia
3. Atasamentele/dorintele care tin de ego/orgoliu
4. Razbunarea
5. Lacomia
6. Superstitia
7. Mania/furia
8. Ignoranta
9. Orgoliul/egoismul

Emotiile pozitive si cele negative nu pot popula mintea in acelasi timp. Unele sau altele trebuie sa prevaleze. Sta in raspunderea ta sa te asiguri ca emotiile si gandurile pozitive constituie influenta dominanta a spiritului. Aici iti va veni in ajutor legea obisnuintelor nou-dobandite/formarii de noi deprinderi. Formeaza-ti deprinderea de a aplica si a folosi emotiile pozitive! In cele din urma, iti vor domina spiritul cu atata putere incat cele negative nu vor avea acces.

Nu iti poti controla subconstientul decat respectand intocmai si in mod sustinut aceste instructiuni. Prezenta unui singur element negativ in constientul nostru este suficienta pentru a ne distruge toate schimbarile ajutorului constructiv din subconstient.