Be a Coach.

“Marele mareşal francez Lyautey i-a cerut o dată grădinarului său să planteze un copac. Grădinarul a obiectat că acesta creştea încet şi nu va ajunge la maturitate până peste o sută de ani. Mareşalul a replicat: “În acest caz, nu avem timp de pierdut; plantează-l chiar în după amiaza asta!” ~ John F. Kennedy

bechoachDe curand am ajuns la concluzia ca un coach foarte bun poate influenta intr-un mod pozitiv viata a milioane de oameni pe parcursul carierei sale. Un coach cu abilitati foarte bine dezvoltate isi poate sustine clientii sa ajunga la rezultate incredibile.

Coaching-ul ne poate ajuta sa ne reconectam intr-un mod semnificativ. Este o modalitate directa de a instrui și de a pregati oamenii, la nivel mondial, cu scopul de a obtine sau de a dezvolta competente specifice. Si face totul pentru a sprijini cu adevarat pe cineva sa se bucure de un succes mai mare, cu mai putin stres.

Astfel, oamenii pot aplica metode de coaching validate, pentru a ajunge la acele clarificari care le schimba viata si care le permite sa se bucure de o existenta mult mai satisfacatoare.

Ce as putea sa iti spun spre a-ti fi de folos in calatoria ta spre a deveni un coach exceptional?

Uite cateva reguli minunate, bune de urmat… evident ramane la latitudinea ta daca vrei sa le urmezi sau nu:

  1. Gaseste un coach adevarat. Este exact ceea ce face diferenta daca vrei sa dezvolti o afacere de success mai apoi.
  2. Apreciaza coaching-ul drept una din multiplele instrumente pe care le poti folosi spre a-ti ajuta clientii si spre a obtine rezultatele pe care ei si le doresc. Ei te platesc pentru rezultate, nu pentru coaching.
  3. Nu te lasa speriat de partea de nisa, doar stabileste-ti pentru cine vrei sa lucrezi pentru moment. Aceasta nisa poate fi schimbata, adaptata sau poate deveni foarte customizata, oricand decizi ca e cazul.
  4. Dupa ce treci de evaluarea finala nu mai este necesar sa cheltui bani pe alte cursuri pentru a deveni un coach si mai bun, doar ca sa ai mai multi clienti. Investeste acei bani in a deveni mai degraba un expert in domeniul tau de activitate si in a invata cum sa te pozitionezi pe piata eficient.
  5. Gaseste oameni care au mai facut ce vrei sa faci tu, care stiu mai multe decat tine si de la care poti invata ceva.
  6. Daca te pot ajuta in vreun fel, in calatoria ta personala, prin care sa ajungi intre cei care reprezinta cele 10 procente, care au succes in propria afacere de coaching, mi-ar facea o mare placere sa te insotesc.

Apropo, fiind trainer si mentor la una dintre principalele Scoli de training si formare a coach-ilor din Europa, te pot insoti in minunata calatorie de a deveni coach, descoperind impreuna care iti sunt talentele ascunse.

Astept cu nerabdare sa ne cunoastem, sunt la o distanta de un apel telefonic sau un mesaj pe mail 🙂

Back to Top