Zbor de fluture

Uneori, intre sedinte de coaching si intalniri de lucru ma opresc in parc, la pauza mea bine meritata de aer curat si energie vie. Inconjurata de culorile predominante ale sezonului, in zilele de vara tarzie stau si ma intreb unde au plecat toti fluturii?

Acum ca e toamna stiu ca am mai putine sanse sa-i regasesc, ceea ce nu ma impiedica sa ma las inspirata de viata lor. Stii doar, in functie de specie exista fluturi care traiesc cateva ore, zile, saptamani sau chiar 1 an – norocosul longeviv fiind fluturele monarh.

Intr-o viata medie de fluture imi propun sa traiesc cat altii in anii de poveste. Asta inseamna ca ma bucur de fiecare zi si de fiecare lucru, fiinta sau gand ce mi-e dat sa intalnesc. Sunt momente in viata pe care le punem la loc de cinste in albumul amintirilor, iar pe altele le uitam de cum au loc.

Sb555c5c5ccf4028c62c1bfbe60a99744a ma intorc in timp nu am de ce. Orice schimbare as realiza m-ar departa de cine sunt acum. Cu toate acestea, pot sa merg in viitor. Asta da! Si sa plasez acolo rezultatul actiunilor mele de acum.

Se pare ca, un fluture da din aripi de 25 de ori pe secunda…ceea ce este destul de rapid. Dorintele tale se pot materializa la fel de repede de ai reusi sa-ti stapanesti gandurile, dand frau liber celor creatoare. Mai putine temeri legate de ce ar spune seful, si mai mult curaj proactiv.

E demonstrat ca aceste creaturi atat de firave sunt capabile sa combine mai multe tehnici aerodinamice pentru a-si asigura zborul. Tehnici atat de bine puse la punct, incat cercetatori s-au lasat inspirati de ele spre a crea zborul unor machete sau roboti. Noi de ce ne-am limita la oaza de siguranta pe care ne-o ofera zona de confort?

Am putea sa-i denumim inotatori prin aer, caci spre deosebire de pasari, ei asta fac… inoata prin atmosfera. Ceea ce nu pare atat de greu de crezut avand in vedere ca sunt oameni care prefera sa inoate prin apa prin metoda `fluture`. Cum ar fi daca am aplica aceeasi metoda si cand dam de valul greutatilor sau al monotoniei de la birou?

Pilotii decoleaza in momentul in care radarele lor le indica vanturi prielnice. Pentru fluturi aceste radare sunt propriile picioruse, un exemplu de simpla ancorare in realitatea in care pasesti, in acest caz cea a aerului. Spune-mi tu mie cat de increzator pasesti in liftul care isi deschide usile la etajul zilei tale de lucru?

Vezi tu, un zbor de fluture pare atat de simplu si totusi este atat de complex, incat genereaza doar admiratie in ochii trecatorilor. Aceeasi simplitate complexa o poti avea si tu in activitatea ta profesionala, doar sa ai incredere pe ce curenti de lucru alegi sa `zbori`.