Viata ca o stralucire de diamant

Zilele trecute l-am cunoscut pe domnul Marian Iancu, mandru reprezetant la Galeriilor Sabion si un foarte bun cunoscator al limbajului simplu al bijuteriilor. Ascultand vorbele sale, am ajuns sa inteleg mai bine metamorfozele vietii. De exemplu cum se schimba in timp perspectivele asupra vietii, similar cu metamorfozele ascunse in utilitatea inelului:

- de la conceptul de povara din Legendele Olimpului pana la puterea logodnei din ziua de azi….

- de la puterea pe care o oferea marilor preoti egipteni pana la valoarea sentimentala pe care le ascund inelele transmise drept mostenire.

Ca sa nu mai va spun de acele povesti cu oameni de vita nobila, sau cele cu nume romanesti inspirate de pietre pretioase (Margareta – perla, Zamfir – safir, Smaranda – smarald etc) sau cele stralucitoare ca diamantul. Pentru iubitorii si/sau intelegatorii de limba franceza va recomand sa ascultati melodia Natashei St. Pier – Les diamants sont solitaires, un cantec transformat intr-o metafora a umanitatii.

In refren, versurile sugereaza ca fiecare persoana are stralucirea ei si astfel Pamantul este plin de pietre neslefuite. Daca fiecare persoana straluceste in stilul sau…Atunci de ce numai Diamantele sunt solitare?

stock-footage-beautiful-diamond-close-up-with-matte-in-looped-animation-hd

Legendele spun ca diamantele sunt atat de speciale prelucrarii lor, a puterii de a capta lumina si de a o transforma in stralucirea ce fascineaza ochiul de fiecare data.

Diamantele sunt indestructibile. Se pare ca un diamant poate fi zgariat numai de un alt diamant.. in Antichitate Grecii si Romanii credeau ca diamantele sunt lacrimile zeilor si bucati din stele cazatoare… in India exista credinta ca diamantele apareau dupa ce fulgere izbeau rocile…, anumiti razboinici credeau in magia curajului si a invincibilitatii oferita de acestea…

Pana la urma povesti sunt multe, ascunse in mii de ani de imaginatie si credinte. Hai sa ne imaginam ca traim intr-o lume in care fiecare om straluceste asemenea unei pietre pretioase. Unele asa zise pietre sunt inca neslefuite, si cu toate acestea, pana la urma fiecare dintre persoana incearca o viata intreaga sa dea forma si o stralucire personala.

Eu cred ca… daca zambesti zi de zi, plangi ca sa cicatrizezi rani, folosesti lumina Soarelui ca sa dai viata viselor tale si … ai curajul sa te descoperi in fiecare culoare, faci ca lumea pe care tocmai te-am rugat sa ti-o imaginezi sa existe si in realitate 🙂