Tu cu tine!

Acum ceva timp o fraza dintr-o carte mi-a atras atentia. “ Inainte sa spui TE IUBESC e nevoie sa inveti sa spui EU”. Daca nu am face astfel, ar fi ca si cand am vrea sa-i daruim celui de langa noi o excursie in strainatate, dar noi nu am avut curajul sa iesim vreodata din casa. Acum te intreb “ Tu cum alegi sa spui te iubesc?”. Iubirea directionata catre propria persoana este cel mai sigur “mijloc de transport” catre fericirea ta si a celor din jurul tau.

Atunci cand ne propunem sa ne imbunatatim relatiile ne gandim la relatia cu parintii, iubitul/Iubita, prietenii, vecina de la patru, colegul de camera si lista este nesfarsita. Uitam insa ca pe lista aceasta ar fi frumos sa apara si relatia ta cu tine. Vreau sa raspunzi sincer la urmatoarea intrebare “ Daca aveai de intocmit o lista cu relatiile pe care doresti sa le imbunatatesti, crezi ca te-ai fi trecut si pe tine pe acea lista?”. Atat un raspuns pozitiv cat si unul negative este perfect potrivit pentru momentul in care esti acum,

dar important nu este ce se intampla acum ci ce alegi sa faci cu ce se intampla acum.

Crezi ca a avea o relatie buna cu tine include egoism? Ai trait o viata intreaga in ideea de daruire si altruism si crezi ca este bine sa te gandesti la celalalt inainte sa te gandesti la tine? Oare unde este adevarul? Poti tu sa daruiesti pe termen lung iubire pura daca tu cu tine nu ai o relatie armonioasa? Gandeste-te ca iubirea pentru tine este ca proteina pentru corpul tau. Daca tu nu ii dai corpului tau proteine el este atat de inteligent incat isi face rost. El isi ia proteina din muschi. Tu de unde poti sa cumperi iubire daca nu o produci tu in interiorul tau?

Pentru ca mie imi plac articolele practice, iata ca iti lansez o provocare. In fiecare dimineata scrie pe o foaie timp de zece minute orice gand legat de relatia ta cu tine. Cum ti-ar placea sa fie aceasta relatie? Daca astazi iti permiti sa iesi in oras doua ore pentru ca o prietena are nevoie de tine, sper sa iti oferi si tie macar 10 minute in fiecare dimineata.

Asteptam cu drag parerile voastre la final de saptamana.