Suntem solari

Mai tii minte ca in urma cu vreo 2 luni soarele nu mai fusese vazut pe cer din cauza unei pacle masive de nori? Atunci, ma lasam pacalita de ideea de lumina, insa orice experienta isi are invatamintele ei, si de asta data am impresia ca Soarele s-a hotarat sa ne faca sa ne fie iar dor de el.

lllSuntem solari si prin urmare ar trebui sa incepem sa ne comportam ca atare! Avem puterea de a straluci cu intensitatea deprinsa de la astrul care lumineaza aceasta galaxie plina de lapte si miere si cai drepte sau ocolite. Pana in cele mai intunecate cotloane ale apatiei noastre.

De solari ce suntem creatiile cele mai frumoase sunt cele care ne orbesc cu lumina lor. Si ne cam lasam purtati de ochelarii nostri de soare. Iar a avea viata e un dar. Si noi il transformam intr-o corvoada. Sigur iti amintesti de vorbele Smarandei, mama lui Nica din Amintiri din copilarie cand il trimite pe acesta sa zambeasca soarelui. Ca doar-doar s-ar indrepta vremea dupa rasul lui. Poate ca pe vremea aceea nu existau gadget-urile modernitatii si mondenitatii, insa cu siguranta, atunci oamenii stiau sa traiasca firescul si prezentul, zi de zi.

Acum, in timp ce scriu acest articol, imi mai arunc privirea pe fereastra…visez cu ochii deschisi la articolele pe care le voi scrie de la mare sau de la munte si mai privesc o data ceata, si ma gandesc ca fiecare isi are rostul sau. Sa fie oare cerul umbrit de atata mahnire? Ar fi atunci cazul sa ne reamintim ca dincolo de norii suri, soarele continua sa straluceasca la fel de hotarat si constiincios precum ni-l amintim. Sa fim noi oare atat de mult acaparati in mrejele to-dourilor opace, de zi cu zi, incat uitam sa ne mai si bucuram de toate cate sunt?

Ei bine, Da! Incarca-ti bateriile cu lumina din interiorul tau, in ciuda frigului de afara— a se sublinia lumina de afara, sau din afara ta, si incepe tu sa fii asemeni soarelui, asemeni desenului din jocul unui copil fericit: fii mai luminos, zambeste si multumeste-ti ca esti in viata, apuca-te de ceva care chiar iti face foarte multa placere si o sa intelegi cum timpul se petrece si altfel, si fii sigur(a) ca soarele va strabate si prin fereastra ta.