Sinonim cu integritatea

Mi-a placut sa citesc intr-un rezumat al unei carti, despre integritate si anume: ca aceasta nu este ceva ce: fie avem, fie nu. Am inteles ca de fapt, este o cale de dezvoltare la care avem cu totii acces. Si cartea… avea un titlu chiar intrigant: “Integritatea – Curajul de a solutiona cererile realitatii”.

De-a lungul istoriei, conceptul de integritate a avut ecouri pe fiecare continent, a ajuns la urechile fiecarui om care a trait vreodata. Dar pana una alta, ce inseamna pentru tine, cum definesti tu, draga cititorule: idea de integritate?

Din punctul meu de vedere, teoriile, filozofiile si incercarile constante de control ale diferitelor puteri au zdrentuit ideea de integritate, o data cu parcursul anilor. Ca de altfel si alte notiuni – repere ale omului de pretutindeni.

Totusi, tin sa-ti marturisesc ca e o provocare sa traiesti constient de prezent. Sa simti ca esti si ca poti sa traiesti armonizat cu principiile si valorile tale care-ti fac viata senina.

integrity-code

A-ha, te gandesti la munca, poate…Integritatea la birou, poate fi o provocare, stiu! Si cu toate acestea, in momentul in care nu te lasi coplesit si te apuci sa gasesti solutii, fara sa-ti pierzi cumpatul sau rabdarea, zic! ai mai multe sanse sa faci ceva care sa merite osteneala si sa ramai totodata in acord cu valorile si cine esti tu.

Da, se poate! subliniez: nu am zis ca e simplu…sau greu, pana la urma acestea sunt doar proiectiile noastre asupra unor fapte neutre. Noi alegem ce conotatii le dam: de bucurie sau de lipsa ei, la tot ceea ce traim zilnic.

Sinonimele cu integritatea cred ca sunt alese pe spranceana, aleg oamenii cei mai interesanti, cei mai expusi si care tin piept propriilor sabotori si frici. O data ce incepi sa iti exersezi si antrenezi constant curajul, descoperi ca prin exercitiu, ca orice rutina bine-pusa le punct, devine un obicei sanatos de a fi integru cu tine insuti si cu cei care te inconjoara.