Instinctiv: sinceritatea

Instinctiv inspir si expir aer, atenta fiind la oxigenul pe care il gasesc sau nu in atmosfera, si-mi simt narile intr-o euforie completa in momentul in care, prin calatoriile mele, ajung sa respir si acel aer lipsit de noxe, proiectii false sau minciuni.

La fel de instinctiv beau apa potabila care ma ajuta sa traiesc, sa duc lucrurile pana la capat, sa-mi duc visele la implinire si sa dau o vibratie limpede si cristalina, vietii mele.

Poate nu la fel de instinctiv, insa cu siguranta mai constienta un pic, imi traiesc zilele si noptile, cu sinceritatea pe care consider, ca meritam cu totii sa o avem fata de noi insine. In acest fel, descoper mereu cu uimire cum atitudinea mea in interactiunea cu cei din jur, ne transforma, miraculous, atunci cand e corelata notiunilor de respect, reciprocitate si… neaparat onestitate.

Ma gandesc ca poate ar fi “cool” sa adoptam o astfel de perspectiva asupra modului cum ne traim zilele si anii, iar cuvintele de mai sus sa fie extrase dintr-o Declaratie a propriei sinceritati, scrisa sub pecetea mintii oneste.

5958a934ffa01ab6b71bf2a1bc80446a

Ti se pare a fi ceva utopic? Sigur ca nu, e mai degraba o notiune de vointa proprie, care are la baza geneza intrebarii: De fapt, tu cum iti doresti sa arate viata ta?Cat de sincer(a) esti pe o scara de la 1 la 10?

Daca ne-am afla intr-o sedinta de coaching exploratorie, in baza acestui subiect as dori sa te intrebi: care este mecanismul fin dupa care tu functionezi? Ce te face sa radiezi cu adevarat si ce aduce in viata ta umbra?

De cate ori ai cautat in google-ul tau interior, informatii online si offline cu confirmari despre viata pe care o ai, asa, ca acum, ceas de ceas, an de an? Si la ce descoperiri ai ajuns, in urma acestor cautari?

Cand vei dori tu, da-mi te rog, un semn, de indata ce te-ai hotarat ca e momentul sa traiesti dupa cum iti doresti, si chiar daca nu ti-e foarte clar inca, e ok. Doar sa faci primul pas si apoi vor urma si ceilalti, pe drumul pe care visezi sa-l urmezi.

E de ajuns sa incepi cu un gand, in acest sens. Vor mai urma apoi idei, cuvinte, actiuni… si apoi vei intelege ca tu ai bagheta si poti transforma totul, doar sa vrei, sa crezi si sa intelegi ce si cum. Si mai ales de ce? Si nu in ultimul rand: La ce bun toate astea? What’s next? Hai fii sincer(a) si da un semn 🙂