Scrisori si (re)descoperire

Îmi plac foarte mult scrisorile. Cele scrise în liniștea ploii, cât și cele scrise pe genunchi, la umbra copacului preferat din parc.

Parfumate sau nu, scrisorile sunt pline de viață. Cum altfel? În lipsa gesturilor, a intonației, a șiretlicurilor privirii sau a mimicii chipului, propozițiile scurte, alcătuite din cuvinte simple, se fac văzute, urmărite și ascultate.

O scrisoare te învață să aștepti, să te exprimi cât mai clar, să-ți stăpânești curiozitatea din momentul primirii plicului, până la desfacerea paginilor ce-l cuprind. Imediat după, aceasta se transformă într-o capsulă a timpului ce te face să retrăiești anumite emoții cu fiecare redeschidere.

joanna-kosinska-290213Imagine de Joanna Kosinska publicată pe Unsplash

Și sunt multe forme de a scrie scrisori. Chiar și astăzi, în zilele în care supremația o deține un gadget smart, o scrisoare face minuni.

În coaching am învățat despre scrisoarea în care eu sunt și expeditor, și destinatar. Ai zice că, undeva, se pierde tot farmecul scrisorii de vreme ce îmi este mai mult decât cunoscut conținutul. De fapt, farmecul acesteia se amplifică. Pentru că se întâmplă să uit.

Mai uit de motivația și energia avută la începutul unui anumit vis, mai uit să mă bucur de momentul din timp și spațiu în care am ajuns, mai uit de amănunte care mi-au atras atenția cu ceva timp în urmă. Așa că am decis să-mi scriu scrisori memorabile, le numesc eu… Și tot acest efort ca să îmi aduc aminte, să mă (re)bucur și să mă (re)încarc cu energie!

Un model drag mie este scrisoarea lui Art Garfunkel din viitor către cel din prezent.

Ei bine, pentru că am văzut ce efect au asupra mea aceste scrisori cu același nume la expeditor și destinatar…ce crezi: m-am apucat de scris. De data aceasta, voi avea câte una de deschis pentru fiecare început de lună al anului viitor. Apoi, voi mai vedea prin ce joacă plăcută îmi voi mai permite să mă (re)descopăr.

Oare ceilalți cum procedează din pornirea de a-și păstra vii unele amintiri?

**
Photo credit Imagine reprezentativă Început de scrisoare de Neven Krcmarek publicat peUnsplash