Din felul cum stau

„Poziția fizică poate influența starea mentală”… iată o frază pe care am auzit-o cu ceva vreme în urmă. Am notat imediat ideea în telefon din dorința de a nu mai lua de bun tot ce aud, ci de a trece informația prin filtrul propriei rațiuni.

Tare mă bucur că am ales să procedez astfel. Acum îmi creez (și respect) argumente solide cu privire la acțiuni din viața mea, fără să mai am nevoie să caut citate celebre sau vorbe pline de înțelepciune de fiecare dată.

Nu e o frază complicată și nici ceva greu de înțeles… cu toate acestea, nu mereu pot spune că am acordat atenție anumitor aspecte fizice.

Prin exercițiu, și cu dăscălire din partea profesoarelor mele de balet, am ajuns să conștientizez cât de important este să stai drept, cu capul ridicat (atenție nu din aroganță, ci din respect)! Am învățat să merg, cu pași punctați, ca și când curajul m-ar ține de mână.

Castelul Peleș l-am vizitat în fiecare excursie la Sinaia. Așa de mult îmi plăcea locația încât de fiecare dată găseam ceva nou și fascinant. Nu știu cum se face că ultima dată am fost atentă la ce a avut ghidul de spus în biroul regelui. Așa mult mi-a plăcut când a spus că deciziile și ședințele se făceau la un pupitru anume, unde erau nevoiți să stea în picioare. Astfel, erau focusați pe ceea ce lucrau fără să se piardă în detalii.

Apoi, am observat la mine că multe idei îmi vin când fac pași, când stau dreaptă și mă plimb. Poate ceva similar ca momentul acela din film când personajul, neavând stare, se plimbă de colo-colo în căutarea unei soluții.

Sunt mai concentrată pe un lucru pe care îl studiez, când stau într-o poziție corectă, la masă. Îmi vin ideile mai ușor când stau în picioare (asta fără să exagerez și să-mi solicit coloana). Mă odihnesc mai bine când îmi creez spațiul potrivit, și mă revigorez când îmi mențin obiceiul de a lucra exercițiile fizice pentru care sunt dispusă să depun efort.

Îmi bucur ochii cu priveliști care întrec orice imagine compusă din pixeli, și îmi protejez spatele cu o pauză bine meritată dacă am de petrecut câteva ore pe scaun.

Probabil că sunt multe cercetări care explică ce se întâmplă cu organismul nostru în diverse posturi. Doar că eu m-am convins prin propria experiență de învățare.

**
Photo credit: Floare de lotus de Ahmed Saffu