(re)play: Team Building reusit

Pentru ca doar ce ne-am intors dintr-un teambuilding, mi-ar placea sa-ti spun cate ceva despre ceea ce rezulta cand oamenii ajung sa comunice cu adevarat!

In esenta se ajunge la un numitor comun numit incredere pentru ca, intr-un fel sau altul, intelegi ca poti conta pe umerii celorlalti atat la propriu, cat si la figurat. Cu increderea nu-i lucru de gluma, motiv pentru care ma straduiesc sa-ti reamintesc, de fiecare data, ca tot ceea ce primesti se coreleaza la intensitatea cu care daruiesti.

image_1

Natura umana, sub efervescenta spiritului competitiv, ajunge uneori sa presupuna ca sunt permise anumite manevre care te aduc mai aproape de castig. Ei bine lucrurile nu stau chiar asa… competitivitatea, razboiul si lupta pot fi negresit percepute drept conventii stupide care nu justifica lipsa de fair play.

Parca e o vorba care spune ca totul este permis in iubire si in razboi, vorba fara substanta cu care eu nu pot fi de acord. Cum sa-ti fie permis sa obtii ceva memorabil cand stii ca i-ai dat la „gioale” cuiva? Cum sa ajungi sa te bucuri de o anumita isprava, cand drumul pana la ea a fost presarat cu intrigi, minciuni si marsavii?

Curajul, iarasi este strans legat de sentimentul de siguranta pe care grupul il ofera individului. A actiona pentru ca doar vrei sa iti sfidezi zona de confort, nu este mereu cea mai buna optiune. Curajul nu tine de a te pune in situatii mai mult sau mai putin primejdioase, ci de foarte multe ori este dependent de depasirea unor temeri contand pe sprijinul grupului din care faci parte.

Iata doar cateva imagini cu oameni care au indraznit sa treaca peste frica expunerii la necunoscut, pasind pe o cordelina sustinuta de colegi. Cu fiecare pas facut expresia fetei li se schimba in optimism si incredere, atat lor, cat si celor care aveau grija de ei. Atentie! Aveau grija de ei, iar ei simteau asta!

20150220_093422

Ar fi cazul sa intelegem ca intr-un mediu de lucru bazat pe echipe si fairness suntem singuri doar pentru ca ne incapatanam sa actionam astfel.

Si a merge / lucra impreuna ajunge sa fie o provocare, cand uitam realmente sa fim impreuna. Degeaba se ridica partea dreapta de jos, daca partea stanga ramane impotmolita. Ideea cheie este ca tot grupul sa proceseze informatia primita si sa caute o solutie de intr-ajutorare, cu zambetul pe buze. Pentru ca se poate!

image

Rabdarea, da! este permisa oriunde. La fel si acordarea unui ajutor sau recunoasterea unui merit, pentru a incuraja repetarea sa la fel de valoroasa.

Retine cei bun din incercarile echipei tale si invata:

  • sa te calmezi si sa avansezi precum apa cristalina
  • sa arzi de entuziasm precum focul pasarei Phoenix
  • sa explorezi ascultand cat mai multe idei desprafuite de aerul posibilitatilor
  • sa iti gasesti locul in echipa ta precum planta care creste in pamant roditor
  • sa pui suflet in tot ceea ce faci, pentru ca lucrurile realizate din inima merita osteneala!