Meseria mea

Un actor se urca pe scena in papucii personajului pe care l-a tot studiat in avans. Si l-a studiat atat de bine incat in momentul jocului constiinta lui interioara se imagineaza traind o alta viata.

Cuplurile de dansatori, in cele mai prestigioase competitii, isi pastreaza calmul controland trupul, lasand emotiile sa paleasca in fata antrenamentului indelung dedicat castigarii trofeului.

Doctorul isi pastreaza cumpatul in momentul in care pacientului i se face rau si se lasa cu toata increderea salvat de omul care a studiat si s-a pregatit ani la randul pentru astfel de secunde critice.

Invatatoarea intra la ora mandra de copii ei, care fac nazbatii pentru ca e o provocare sa-i antrenezi sa stea locului si sa invete lucruri noi si practice.

Coach-ul uita de sine in momentul in care se antreneaza intr-o sedinta, pentru ca este una din abilitatile pe care si-a dedicat timp si energie sa le formeze, doar sa fie de ajutorul celui care cere un ajutor.

11178280_850273708353369_4171774041154876198_nCercetatorul nu cred ca isi poate imagina cum e sa stea locului fara sa experimenteze si sa ia de buna concluzia cuiva. Are si el o putere de intelegere care poate elucida un mister, o eroare, o solutie, o noua oportunitate acolo unde doar ferestrele se mai deschid.

Ghidul adevarat traieste un respect profund pentru locurile pe care le prezinta, stiind ca lumea e mai mult decat o simpla calatorie. E statornicie in timp si spatiu, daca o faci cum trebuie.

Scriitorul se trezeste deodata cu cerul instelat ca sa poata sa spuna lumii intregi ce ea a ignorat.

Mama zambeste larg cand tu-i faci cu mana pentru ca stie ca, in adancul sufletului, tot copilul nazdravan ai ramas.

Si cate si mai cate sunt in lume. De ne-am face meseria fara sa ne gandim ca asa trebuie sa fie, ca asa o fac altii, ca facem greseli, cand de fapt tot ce facem este sa exploram, putin ce-i drept, din multitudinea la care am avea acces!

De ne-am lasa mai putin manipulati de povesti de success care functioneaza doar pentru caracterul anumitor persoane si am invata sa ne ascultam ritmul interior, obtinand rezultate constant. Nu? Parca si cariera la care visam nu ar mai suna ca o extensie a propriei vieti, ci ar fi parte din cine esti!