La momentul potrivit

Ne-am nascut la timp sa ne putem bucura de experiente care mai de care mai captivante, cum nici prin gand nu ne-ar fi trecut daca am fi stat sa ne planificam viata cu mult inainte.

Aceasta realitate nu este cea care ne imputerniceste in schimb, sa lenevim, sa ne ascundem in meandrele fricii sau sa uitam sa ne traim prezentul!

Oriunde ne-am afla, cu fiecare zi ce trece, suntem responsabili de un singur lucru, si anume de a onora momentele vietii cu intensitatea corespunzatoare. Altfel, ce rost mai au atat de multa truda implinitoare si energie pozitiva depuse?

11

Acum, chiar daca luam decizii mai mult sau mai putin inspirate, avem datoria sa trecem de pragul impedimentelor. Timpul nu pierde vremea, si oricat de conventional ar parea este de recomandat ca si noi sa procedam la fel.

Tare mi-au placut Musatismele despre care mi-am amintit in duminca frumoasa ce tocmai a trecut. Cateva le-am presarat in textul acesta. Una care mi-a atras atentia spune ca:

Fericirea se traieste numai de la o clipa la alta. Intre ele baga intrigi viata.

Acum, fara a dramatiza ca intr-o adevarata tragedie greceasca, pot sa-ti confirm ca fericirea este suma tuturor clipelor pe care indraznim sa le traim. De vreme ce noi suntem cei care au un oarecare control asupra lor, este corect sa vrem sa ne ajutam prin auto-dezvoltare sa le parcurgem cu adevarat frumos.

22

Aici, la loc de cinste se afla conceptul de generozitate! Intrigile vietii sunt poate doar mici probe in fata carora e nevoie de ceva demnitate, si multa determinare. Multi vor sa cucereasca lumea, insa putini sunt cei care inteleg ca acest lucru este realizabil cand te inarmezi cu generozitate, bunatate si respect. Din plin chiar!

De fiecare data cand ne lasam doborati de fricile si propriile limitari nu facem decat sa ne umbrim fericirea. In schimb, sunt convinsa ca prin gesturi de colegialitate, ajungem sa ne bucuram cu adevarat prin prisma fericirii celorlalti.

33

Ia de incearca. Fa un gest frumos chiar acum pentru colegul sau colega din biroul alaturat. Sa fie ceva simplu, la care sa nu se astepte. Sa fie ceva lipsit de falsitate, #daruiesteGESTURIfrumoase pentru ca vrei sa faci acest lucru fara sa astepti vreo rasplata sau recunoastere in schimb.

Toate vin la timpul lor, iar meritele tale vor fi recunoscute la momentul potrivit. Partea cea mai tare abia acum urmeaza: momentul recunoasterii oficiale nici macar nu va mai conta, deoarece tu te vei fi bucurat deja de satisfactia clipelor traite cu generozitate.

Sub semnatura lui Tudor Musatescu inchei aici prin a-ti aminti ca Adevaratii cai de cursa nu alearga pentru premii, cu numai ca sa-si puna sangele in miscare!