Combustibilul care pune lumea in miscare

Eheeeei, de n-ai mai fost demult, pe la benzinaria viselor, afla ca este la mare cautare un combustibil nepretuit: pasiunea.

Acesta este prietenos cu mediul inconjurator, complet hranitor pentru el si deloc distructiv; are o abordare economica noua, diferit de “moliile” portofelului, fiindca pentru achizitionare trebuie doar sa folosesti cardul ambitiilor tale.

1Si poate fi gasit la benzinaria premium creata special pentru resursele de care tu ai nevoie, ca sa pastrezi in permamenta conexiunea cu firul unui drum care ajunge cu bine, intotdeauna la tinta.

 

La noi, mecanicii de serviciu care iti pot acorda cea mai eficienta asistenta sunt cei de la Dreams come TRUE Coaching by Elena Capruciu, pe care se merita sa-i pui la treaba.

Care-i treaba cu acest combustibil? Ei bine, te invit sa faci un mic proiect de cercetare, foarte usor.

Asadar, prima etapa - putina tele-enciclopedie (stii tu, bine-cunoscuta varianta difuzata la TVR cu stilul memorabil de naratiune): urmareste modul cum oamenii vorbesc despre pasiunile lor, in general.

Toate’s vechi si noi sunt toate, asa ca te poftesc sa iei un creion si o foaie pe care scrii o singura data cuvantul dupa schema:

P
A
S
I
U
N
E

Imediat, fara sa stai prea mult pe ganduri, dezvolta acronimul notand starile pe care le corelezi acestui cuvant.

fluier-traditional-ciobanesc-2

Te rog, fii cu multa bagare de seama! Este important sa fie scrise doar cuvintele care au o conotatie afirmativa, inclusiv in constructia lor. Nu sunt acceptate sub nici o forma negatiile, pe care, de altfel, subconstientul nostru nu le proceseaza decat tot ca pe niste propozitii afirmative.

Cred ca pasiunile, hobby-urile noastre pot fi traite doar in functie de seriozitatea si implicarea cu care ne aplecam asupra lor, ca parte integrata a existentei noastre.

Pasiunile nu cauta placerea in durere, ci te ridica sau iti panseaza urmele lasate adanc de fiecare hop important pe care il strabati.

Pasiunile sunt motivatia ta intriseca de a oferi ceva celorlalti, fara egoism, de a darui ce-i mai bun din tine, de fiecare data, cu si mai mult elan.

tabara-de-pictura-hobby-art-i440

Pasul final din jocul nostru: alege un om pe care il consideri foarte pasionat de ceva. Ce vezi la el de iti transmite aceasta traire? Ce iti place mult-mult? Daca vrei, noteaza-ti. Buuun, si acum sa revenim inapoi la tine… mai pare ca ai fi angajat la tele-enciclopedie cand faci referire la hobby-urile tale?

Pentru ca mi-ar placea sa tinem legatura in aceasta directie si sa primesc vesti de la tine, iti mai las o perspectiva foarte frumoasa, cum numai un artist, cum este Brancusi ar putea sa plasmuiasca:

“Placerea cu care lucreaza artistul este insasi inima artei sale. Fara inima nu exista arta! Si cea dintai conditie este sa iti placa tie, sa indragesti si sa iubesti fierbinte ceea ce faci. Sa fie bucuria ta. Iar prin bucuria ta sa oferi bucurie si celorlalti.”