Ingrijorarea inseamna frica

Ingrijorarea este o stare de spirit cladita pe frica care actioneaza incet, dar sigur.

Este insidioasa si subtila. Pas cu pas, se infiltreaza pana cand paralizeaza facultatea rationala, distruge increderea in sine si initiativa. Ingrijorarea este o forma de frica cauzata de nehotarare: in consecinta, este o stare de spirit care poate fi controlata.

O minte dezechilibrata este neajutorata. Indecizia dezechilibreaza mintea. Majoritatii indivizilor le lipseste puterea vointei de a formula prompt hotarari si a le sustine dupa ce au fost formulate. Cele sase frici esentiale se traduc in ingrijorare prin indecizie.

  1. Te poti elibera, pentru totdeauna chiar, de frica de moarte doar ajungand la hotararea de a accepta moartea ca pe ceva inevitabil, care face parte din ciclul existentei.
  2. Poti elimina frica de saracie cu o hotarare ferma de a te multumi cu orice avere poti acumula fara a te ingrijora.
  3. Pune piciorul in pragul fricii de critica hotarandu-te sa nu iti faci griji legate de ceea ce gandesc, fac sau spun cei din jur. Elimina frica de batranete hotarandu-te sa o accepti nu ca pe un handicap, ci ca pe o mare binecuvantare care poarta o intelepciune, un control de sine si o intelegere care nu se intalnesc in tinerete.
  4. Inceteaza cu teama imbolnavirii hotarandu-te sa uiti de simptome. In fapt, invata sa stapanesti frica pierderii iubirii hotarandu-te sa traiesti fara atasamente! Asta nu echivaleaza cu a renunta la iubi fiintele din jurul tau, ci cu a le iubi in deplina lor libertate.
  5. Este permis sa ucizi ingrijorarea, sub toate formele ei, ajungand la decizia secreta ca nimic din ceea ce are de oferit viata nu merita ingrijorare. Aceasta decizie iti va aduce echilibru, pace sufleteasca si calm, fapte care vor genera fericirea pe care o tot cauti.

3261883b71002abf5a9ccaf3b5e51583Un om a carui minte este stapanita de frica, nu doar ca isi distruge toate sansele de actiune inteligenta, dar isi transmite vibratiile distructive catre mintile tuturor celor cu care intra in contact si le distruge sansele. Chiar si un caine sau un cal stie cand stapanului sau ii lipseste curajul; in plus, un caine sau un cal preia vibratiile fricii transmise de stapan si se comporta in consecinta. Coborand pe scara inteligentei in regnul animal, aflam aceeasi capacitate de a capta vibratiile de frica sau gandul distructiv.

Vibratiile fricii se transfera de la o minte la alta la fel de repede si de cert cum se transmite sunetul vocii umane prin reteaua de emisie radio. Persoana care da expresie prin cuvinte gandurilor negative sau distructive se confrunta cu rezultatele acelor cuvinte sub forma unor „lovituri de raspuns” distructive. Simpla eliberare a impulsurilor de ganduri distructive, fara sprijinul cuvintelor, produce de asemenea „lovituri de raspuns” in mai multe moduri, asa ca nu te amagi: daca nu ai vociferat gandul, nu inseamna ca el nu are nici o putere.

Mai intai de toate, este esential de retinut faptul ca o persoana care emite ganduri distructive sufera consecintele prin anihilarea imaginatiei creative. In al doilea rand, prezenta in minte a oricarei emotii distructive dezvolta o personalitate negativa care provoaca respingere fata de ceilalti, si ii transforma adeseori in antagonisti.

A treia sursa a pagubelor pentru o persoana care intretine sau da nastere gandurilor negative consta in acest fapt semnificativ - aceste impulsuri de gandire nu numai ca sunt daunatoare fata de ceilalti, dar se insinueaza in subconstientul persoanei care le emite, pana cand devin parte componenta a caracterului sau.

Se presupune ca scopul principal in viata este obtinerea succesului. Pentru a avea succes, trebuie sa fii impacat cu sine, trebuie sa dobandesti strictul necesar din punct de vedere material si, mai presus de toate, sa ajungi fericirea din urma.

Toate aceste dovezi de succes incep sub forma impulsurilor de gandire.

Iti poti controla mintea, ai puterea de a o alimenta cu orice impulsuri de gandire doresti. Acest privilegiu este insotit de responsabilitatea de a te folosi constructiv de capacitatea mentala, putand sa iti stapanesti propriul destin pamantean in aceeasi masura in care ai puterea de a va controla propriile ganduri.

Pune ordine in propria minte si prin urmare in viata ta, fara a te mai increde in voia fricii si in valurile “hazardului”, care te poarta pe ici colo asemeni unei frunze neajutorate cand vine furtuna.