Creier FM - fii pe frecventa gandurilor tale

Cercetatorii au demonstrat ca in momentul de fata ne folosim o cantitate foarte mica din capacitatea cerebrala, mai ales in aceste vremuri in care tehnologia abunda din toate partile.

Daca stam putin sa reflectam asupra acestei ipoteze, observam ca parca nu mai este nevoie sa retinem date istorice, retete sau diverse raspunsuri la intrebari, deoarece asa zisul guru suprem Google pare ca le stie pe toate. De ce sa ne mai complicam sa ne antrenam pentru a avea o gandire rapida, clara si de efect, cand multe din solutii ne sunt servite pe tava cu un minim de efort intelectual?

Recent in cinematografe a aparut un film care are ca subiect central: Cum s-ar manifesta omul daca ar accesa mult mai multe procente din activitatea sa cerebrala. Sincer, nu stiu cat de aproape sau departe de adevar este tema prezentata, insa sunt secvente care chiar te pun pe ganduri. Spre exemplu mie mi-a amintit iarasi de piscina suferintelor si a grijilor in care ne petrecem vietile.

Cu mai mult de patruzeci de ani in urma Napoleon Hill, lucrand in colaborare cu dr. Alexander Graham Bell si cu dr. Elmer R. Gates, a observat ca fiecare creier uman este atat o statie de emitere, cat si una de captare a vibratiilor de gandire. Asemanator cu principiul folosit in emisia radio, orice creier uman este in stare sa recepteze vibratiile de gandire care sunt lansate de un alt creier.

problem and solutionImaginatia creatoare este statia de receptie a creierului, care primeste ganduri lansate de creierele altora. Este agentul de comunicare intre regiunea constienta sau rationala a mintii si cele patru surse de la care pot fi obtinuti stimulii mentali. Atunci cand este stimulata, sau inaltata la o cota superioara, mintea devine mai receptiva la gand, la care ajunge prin surse exterioare.

Procesul de accelerare are loc prin emotiile pozitive si/sau negative. Vibratiile de gandire pot fi intensificate prin emotii, iar emotia sexuala ocupa primul loc pe lista emotiilor umane in ceea ce priveste intensitatea si puterea ei stimulativa. Aparent, creierul care a fost stimulat prin emotie sexuala functioneaza mult mai repede decat atunci cand emotia este latenta sau inexistenta.

Rezultatul transferului energiei sexuale este amplificarea gandurilor intr-o asemenea masura, incat imaginatia creatoare devine foarte receptiva la idei. Pe de alta parte, atunci cand creierul functioneaza mai rapid, nu doar ca atrage ganduri si idei lansate de alte creiere, ci ofera gandurilor proprii ale individului in cauza acel sentiment care este esential inainte ca acele ganduri sa fie captate si prelucrate de subconstient.

unde radio2

Subconstientul este statia de emisie a creierului, prin care sunt transmise vibratiile de gandire, in vreme ce imaginatia creatoare este statia de receptie ce capteaza energiile mentale.

Alaturi de factorii importanti ai subconstientului si ai facultatii imaginatiei creatoare, poate fi luat in considerare si principiul autosugestiei, care este mijlocul prin care iti poti pune in functiune propria statie radio.

Functionarea statiei radio este, prin comparatie, o procedura simpla.
Nu trebuie sa ai in vedere decat trei principii si sa le aplici cand doresti sa te folosesti de emisie - subconstientul, imaginatia creatoare si autosugestia, iar procedura incepe cu dorinta.