Gandul - prima creatie

Doar gandeste-te putin la milioanele de oameni care au reusit sa acumuleze tot ce si-au dorit in viata. Cum oare crezi ca au reusit daca nu prin gandurile complete pe care le-au zamislit? Posibilitatile efortului creator care se leaga de subconstient (si de supraconstient) sunt extraordinare si de neevaluat. Ele insufla frica si respect oricui.

cevaDupa ce ai acceptat cu titlu de realitate existenta subconstientului si i-ai inteles posibilitatile ca mijloc de convertire a dorintelor tale in echivalentul lor fizic sau financiar vei intelege de ce este imperios necesar, in mod repetat, sa iti formulezi clar dorintele, verbal, cat si in scris. Vei intelege si necesitatea perseverentei in ducerea la indeplinire a dorintelor formulate.

Acum, nu te descuraja daca nu reusesti din prima incercare. Nu uita ca subconstientul nu poate fi directionat in mod voluntar decat prin deprindere, prin obisnuinta, prin repetitivitate. Asa ca, adauga rabdarea in vocabularul starilor tale, urmat de credinta si perseverenta.

Tine minte ca subconstientul functioneaza din proprie dorinta, indiferent daca vei face vreun efort sa-l influentezi sau nu. Evident ca, acest lucru sugereaza faptul ca gandurile despre frica si saracie si toate gandurile negative servesc drept stimuli ai subconstientului tau, cu exceptia cazului in care stapanesti aceste impulsuri si oferi subconstientului un alt combustibil mai util. (despre care vorbeam si in articolul Abundenta).

Subconstientul nu ramane inactiv! Daca nu reusesti sa iti implantezi dorintele in subconstient, el se va alimenta din gandurile la care ajunge drept consecinta a neglijentei tale. Astfel, impulsurile de gandire, atat negative, cat si pozitive ajung in subconstient in flux continuu.

Cat despre momentul de fata, este suficient sa ai in vedere faptul ca traiesti zi de zi conditionat de modalitatea prin care impulsurile de gandire ajung in subconstient fara ca tu sa ai habar. Unele dintre aceste impulsuri sunt negative, altele pozitive. Dar care categorie primeaza in fluxul zilnic al gandurilor tale? Aoleurile, neincrederile sau convingerile si reusitele?

Bun. Intelegi acest lucru si te inrolezi in incercarea de a bloca fluxul impulsurilor negative pentru ca subconstientul tau sa fie hranit numai de impulsurile pozitive ale dorintei. Ai grija insa ca a te inrola, chiar presupune un sistem dur si nemilos in fata gandurilor negative, fix ca in armata, cu scopul de a anihila obiceiurile proaste si de a le cultiva pe cele cu adevarat utile.

knwoledgeTot ce creeaza o anumita persoana incepe sub forma unui impuls de gandire. Oamenii nu pot crea nimic daca nu il concep mai intai mental. Cu ajutorul imaginatiei, impulsurile de gandire pot fi relationate in scopul crearii planurilor si scopurilor care conduc la succes in orice ocupatie pe care si-ar alege-o cineva.

Toate impulsurile de gandire care se zamislesc in subconstient trebuie filtrate prin imaginatie si combinate cu credinta. Adaugarea credintei la un plan sau scop care se intentioneaza sa fie adus in atentia subconstientului nu poate fi realizata decat prin imaginatie. Din aceste observatii vei deduce cu usurinta ca utilizarea voluntara a subconstientului necesita coordonarea si aplicarea tuturor acestor principii.

Te las pe tine sa descoperi ce ganduri primeaza in mintea ta in timpul unei zile, iar daca ai nevoie de ajutor in formarea obiceiurilor pozitive, sa stii ca nu sunt coach doar printr-o simpla coincidenta, ci chiar te pot ajuta!