Friends - sezon 1, episod 3

Iată un serial pe care îl urmăresc cu plăcere când caut o scurtă porție de râs. Nici nu am început bine sezonul 1 că dau să văd o situație care mă pune pe gânduri.

Pe scurt, Phoebe…un personaj pe care îl ador pentru curajul cu care își trăiește convingerile … intră în cafeneaua unde se întâlnește de obicei cu prietenii săi, de astă dată total contrariată. În contul ei bancar apăruse o sumă de 500 dolari care nu erau ai ei.

În vreme ce era sfătuită să-i păstreze, ea vine cu argumentul că preferă să soluționeze problema, altfel ar fi ca și când i-ar fi furat. Ceva mai târziu, ca urmare a faptului că a atenționat banca de eroarea produsă, Phoebe primește încă 500 de dolari și o cască în semn de apreciere.

Și de astă dată consideră că suma acumulată de 1000 de dolari nu i se cuvine. Așa că, văzând că nu are cui să o returneze, iar a cumpăra ceva pentru ea iese din discuție, decide să-i ofere unei persoane care locuia în stradă. Cerșetoarei nu-i vine a crede, așa că încearcă să-i dea înapoi, iar Phoebe îi spune că poate să-i cumpere un covrig și un suc și sunt chit.

Zis și făcut, ca în doza de suc să descopere ceva și să fie nevoită să primească 7000 de dolari din partea companiei în semn de scuze.

Ce m-a pus pe gânduri este reacția acesteia de fiecare dată când se trezește cu o sumă de bani, și anume că nu sunt ai ei și prin urmare nu are de gând să-i folosească pentru ea, în totală antiteză cu reacțiile prietenilor ei. Mă face să mă gândesc la mine… la modul cum răspund provocărilor pe care le întâmpin.

Neapărat de văzut și celelalte episoade, Phoebe are unele momente grozav de reușite 😉