Floare de lotus

Floarea de lotus nu este o simpla planta, furmoasa si atat. Sa-ti spun, pentru inceput ca este o planta incarcata de simboluri si apreciata de zeci de culturi, in preponderenta asiatice?

Stiu, ai intalnit simbolul acesteia de nenumarate ori, insa te intreb, stiai ca are o particularitate foarte interesanta? Desi creste in ape tulburi, floarea de lotus se ridica propriu-zis deasupra apei pentru a inflori sub lumina razelor soarelui. Mai apoi, cand seara se lasa ea se scufunda in apa, pentru a reveni la fel de misterioasa a doua zi.

Cum iti spuneam sunt multe simboluri scrise pe petalele unei flori de lotus, ce iti pot recomanda eu este:

 1. Infloreste asemeni unei flori de lotus, in cele mai grele si complicate imprejurari, mlastinoase prin poluarea cotidiana sau redate de culoarea gri a suferintei care ne invata ici cand sa supravietuim. Fara a te afunda in griji si datorii, alege sa te ridici deasupra tuturor radiind de frumusete si modestie.
 2. Fii un reprezentant demn al elementelor sale de referinta:
  frumusete veritabila ~ pentru ca ceea ce conteaza cu adevarat sunt fiintele cu care te intalnesti zi de zi
  bunastare ~ pentru a avea puterea de a vorbi neincetat despre viata
  fidelitate ~ fata de propria viata, visuri si idealuri
  onoare ~ doar este cel mai de pret status cu care merita sa te lauzi, si anume: “intr-o relatie minunata cu viata”
 3. Picteaza in culori viata ta stiind ca: albul sta pentru puritatea mintii si a sufletului; rosu pentru compasiune si iubire fata de viata; albastru pentru intelepciune si bun simt; roz pentru a invata din legende si mituri, istorie si experiente proprii; violet pentru ca ai grija si de misticismul vietii tale; si auriu pentru ca urmaresti sa ai parte de o viata implinita, departata de dunele ignorantei si rautatii.
 4. Renaste, de fiecare data prin ideile tale frumoase, prin visurile pe care le dezvolti, prin idealurile in care crezi! Realitatea e mai buna decat orice alergatura pentru a colectiona bunuri materiale, iar schimbarea face parte din itinerariul oricarei calatorii pline de invataturi si aventuri