Despre echipa… intr-o masina adunate

Ajungi sa cunosti oamenii cu adevarat cand VREI sa faci acest lucru cu adevarat. Un avantaj al acestui fapt e ca iti eliberezi mintea de orice stres denumit (pre)judecata lasand spatiu berechet gandurilor de actiune care au insemnatate.

Uite asa, am pornit in miez de noapte la drum lung de mers cu masina alaturi de 4 oameni - o mini echipa al carui scop era sa descopere mai in detaliu cum sta treaba cu ARMONIA din simplitatea vietii.

Dreams come TRUE Coaching by Elena Capruciu

Primul test as spune ca a fost INCREDEREA, in soferul care conduce in toiul noptii pe drumuri anevoioase pe alocuri. Cum am inteles ca suntem o echipa? Prin faptul ca am fost SOLIDARI si l-am tinut pe sofer de vorba chiar si atunci cand tentatia cea mai mare era sa ne odihnim ochii pentru cateva minute bune.

Fiecare din noi are propria poveste, cu stiluri de viata si alarme diferite, grade de toleranta specifice la somnul profund al vecinului de camera si o pofta pentru viata aparte. Insa, faptul ca am facut curatenie in mintea noastra si am renuntat la ganduri preconcepute de tipul “ia uite-l si pe asta ce spune/ce face/cum se comporta…” ne-a ajutat sa fim ACOLO prezenti unii pentru ceilalti. DESCHISI COMUNICARII.

In cele 12 ore de mers continuu, sub cerul instelat pe drumul pana la Arad, sau indrumati de zorii diminetii in tarisoara vecina, mi-am dat seama ca intr-o echipa conteaza foarte mult APARTENENTA. Astfel, se schimba complet datele cand vezi lucrurile dincolo de propria persoana: cand in inima ta faci loc acceptarii celorlalti, apreciindu-i pentru cine sunt, fiind alaturi de ei cu un RESPECT veritabil.

Alte teste au fost STABILITATEA si SUSTENABILITATEA pe care le-am trecut cu brio in momentul in care am ramas fideli scopului nostru: de a descoperi cum sa aducem ARMONIA in viata noastra. Zambind am rezolvat pana si ce era neprevazut si… la prima revedere am avut impresia ca totul se pretrecuse doar cu cateva secunde in urma, desi se scursese mai mult timp de atunci.

Dreams come TRUE Team Coaching by Elena Capruciu

Cel mai simplu a fost testul BUCURIEI DE A FI, pe care l-am luat in momentul in care am dat voie celor de langa noi sa ne cunoasca. Chit ca am picat in plasa celor mai amuzante pacaleli de 1 aprilie sau am cantat refrene depasite, ca am facut compromisuri, ca ne-am asteptat sa servim masa impreuna sau ca ne-am inteles momentele de reculegere.

Intr-o echipa vorbim despre oameni inainte de toate, si testele ca cele de mai sus le poti trece si tu cu echipa ta de la munca. Prin programele noastre dedicate de Team Training & Coaching sau Dreams Team Building, cam asta facem: dam oamenilor ocazia sa se cunoasca de parca ar porni la drum lung cu certitudinea ca ajunsi la destinatie nu mai sunt aceiasi straini.

Cu alte cuvinte, cat de mult ti-ar placea sa lucrezi intr-un spatiu armonios alaturi de oameni in care poti avea incredere, cu care sa te intelegi de minune si care sa iti fie resursa de energie, optimism, respect si rezultate?