Managerul si Lebada

I-am intalnit intr-o seara de martie, pe cand exploram minunatul tarm al lacului Balaton. Isi vedeau de treaba linistiti fara a se lasa catusi de putin impresionati de mediul de poveste, pentru ca el deja facea parte din viata lor.

Recunosc ca vazusem peisajul acesta in imagini de film futuristice: acelea cu lacuri invaluite de mister si imbracate in nuantele mov ale sublimului. Insa, mare mi-a fost bucuria cand am descoperit coltul acesta de fantezie si in realitate.

Dreams come TRUE Coaching by Elena Capruciu

La inceput, in departare, incercand sa-mi dau seama de marginimea lacului, caci nu mai zaream linia fina unde cerul se intalneste cu lacul, am zarit aceasta creatura mandra si calma, care plutea pe lac.

Cred ca a atras-o fosnetul sentimentelor mele de admiratie si recunostinta, astfel ca am avut ocazia sa intalnesc un model de manager adevarat. I-am tot vazut separat in diverse situatii, insa niciodata in acelasi loc. Acum, nu-ti inchipui ca am plecat la “cautat de lebede” cu vreunul din managerii pe care-i cunosc. Ci doar am avut norocul sa identific calitatile unui om care are stofa de manager in cea mai inalta creatura zburatoare.

Elena Capruciu

Da, da… un manager intr-o lebada care:

— isi tine capul sus observand si intelegand ce se intampla in jur, actionand precaut si inteligent in egala masura.

— iti transmite multa finete prin logica de care da dovada.

— e un exemplu elegant al devotamentului fata de munca sa si mediul sau de lucru.

— e ferm in decizii si obiectiv in actiune, astfel ca garantia reusitei sta in increderea pe care o confera.

— isi intinde aripile doar atunci cand e pregatit realmente sa rezolve obstacolele pe care le intalneste, si le pastreaza intr-o pozitie de relaxare controlata in timpul sedintelor de brainstorming sau cand traseaza planul de actiune.

— iti capteaza atentia, admiratia si respectul prin simplitatea cu care traieste moment dupa moment, fara sa ceara tiranic sa fie ascultat.

Ba mai mult, stii ca este acolo langa tine cand dai de greu, si orice mustrare este oferita ca o incurajare ca lucrurile se pot remedia si ca evoluezi constant.

Executive Coaching cu Dreams come TRUE Coaching by Elena Capruciu

Dupa intalnirea cu aceasta lebada, am acordat un timp de reflectie meseriei tale si responsabilitatilor pe care le porti pe umeri. Si am inteles ca programul de Executive Coaching nu releva doar suportul de care ai nevoie pentru a excela in profesia ta, ci te ajuta sa fii acel lider profesionist pe care l-ai urma din instinct si pe care l-ai respecta pentru transparenta si claritatea sa.