Despre diferente prin unitati de masura

Ai observat cate unitati de masura folosim zi de zi? Te-ai intrebat vreo secunda de ce sunt atat de multe?

Masuram timpul care, asa cum spunea un mare savant, este cat se poate de relativ: se deplaseaza in functie de ritmul fiecaruia dintre noi. Varsta noastra, amintirile noastre, cariera noastra, pana si valorile noastre…toate depind printre altele de cum calculam timpul.

Masuram distante pentru ca suntem invatati sa stim unde ne aflam. De la km/h consumati in trafic, la metrul croitorului care face sacoul norocos ce-l porti la intalniri, pana la cantarul si rigla doctorului care verifica rapoartele sanatatii organismului.

Numaram bani si cheltuim pe masura calculelor. Facem grafice, documente in excel, tabele si previziuni pentru a sti exact ce curs de actiune sa alegem. Matematic vorbind cifrele spun multe secrete daca stii sa vorbesti pe limba lor.

Modalitati de masurare sunt multe si adesea ma intrebam de ce atatea diferente intre unele din ele (ca de exemplu de ce centimetrul croitorului este diferit de cel al doctorului, iar acestea sunt diferite de cel al constructorului). Adevarul e ca diferentele sunt necesare pentru ca ne ajuta sa intelegem,sa identificam si sa masuram corect fiecare atribut in parte (in cazul nostru hainele potrivite conformatiei noastre, inaltimea fara alte adaosuri si dimensiunile care confera rezistenta zidurilor).

Coaching-ul foloseste propriile unitati de masura pentru a asesa corect fiecare proces in care este intreprins. De altfel, ele sunt unelte care ajuta coach-ul sa valideze ceea ce promite: schimbarile vitale care definesc stilul personal, stilul de lucru, abilitatile de leadership, abilitatile administrative, capacitatea de a lucra in echipa si asa mai departe.

Diferenta intre masuratorile universale si cele din coaching este ca in cel de-al doilea caz este necesar un anumit grad de adaptabilitate si customizare. Cu alte cuvinte, coaching-ul inseamna o comunicare puternica intre coach si client, surprinsa intr-un cadru co-activ de intovarasire pe un drum anevoios la finalul caruia se afla obiectivul clientului.

Poti sa fii increzator ca la finele unui program de coaching ti-ai indeplinit obiectivul si ai descoperit si resursele de care ai nevoie pentru a asigura o continuitate post coaching.

Inainte de a intra in criza de timp aminteste-ti ca Albert Einstein era convins ca „timpul meu nu este acelasi cu timpul tau, daca ne miscam diferit.“ La fel de bine poti sa te gandesti ca un antrenor de business vede din alta perspectiva activitatea ta, analizand si lucrurile pe care tu le omiti si care iti pun piedica.