De prin batrâni adunate: Adu sensul în viața ta

Om bun,

De multe ori mi-a trecut prin minte să iau țărișoara noastră la pas și să mă opresc în acele sătucuri unde firescul are o cu totul altă așezare. În acele zone unde bătrânii, cu ochii limpeziți de experiență au claritatea să te facă să înțelegi ceva. Cine știe…poate într-o zi o să îți dau să te delectezi cu experiențe de viață de la cei vârstnici.

Până una alta am deschis O poveste fără sfârșit, și tare m-am minunat să citesc următorul paragraf:

Wise„Pasiunile umane sunt pline de mister atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cei prinși de ele nu le pot explica, iar cei ce nu le cunosc nu le pot înțelege. Unii oameni își riscă viața pentru a cuceri vârful unui munte. Nimeni, nici măcar ei înșiși nu pot explica de ce se aventurează astfel. Alții se ruinează încercând să cucerească inima cuiva care nici măcar nu-i observă. Iar mulți alții se trezesc la un moment dat devorați de plăcerile mesei de joc. Unii sunt atât de înverșunați pe ideea de a câștiga la jocurile de noroc încât ajung să piardă absolut tot ce dețin, iar alții sacrifică totul pentru un vis de nerealizat. Unii cred că singura lor speranță de a fi fericiți se află undeva în lume, astfel că își petrec întreaga viață călătorind dintr-un loc în altul. Unii nici nu își găsesc pacea până nu devin puternici. Pe scurt, varietatea de pasiuni e la fel de mare ca numărul populației.”

Să mai pui un gând bun în toată această observație brută asupra comportamentelor umane? Desigur, în orice moment este bine venit!!!

Eu am înțeles în felul următor: Că ține de noi ce și cum facem din pasiuni un aspect util al vieții. Într-un mod ciudat, nici măcar ele nu reprezintă sensul vieții, ci doar o frântură, care după cum bine vezi poate să ducă la extrema fericirii sau la cea a atașamentelor.

Am mai înțeles că stă în capacitatea noastră să avem o viață împlinită…și departe de mine sunt gândurile acumulării de avuții, faimă sau plăceri trecătoare. Mai degrabă înveți să asculți acele subiecte care te îmbogățesc cu ceva, care aduc limpezire în gânduri și care rezonează puternic cu cea mai bună versiune a ta.

Și, cel mai important, nu din experiențele celor din jur înveți, ci din ale tale. Deschide bine ochii și ciulește urechile pentru că o viață trăită cu sens este semnalizată de lucruri faine, complexe și simple ca un diamant neșlefuit. Trebuie să-l recunoști înainte să-i dai o formă și o valoare de neegalat.

Excat 🙂 știi deja că recomand cartea!