Ce culoare are soarele?

Întrebare simplă, cu variate posibilități de răspuns. Am întrebat publicul și acesta, cu păreri împărțite a declarat:

culori-2”Galben, ca o gutuie coaptă”…a sărit repede un școlar!
”Tu nu vezi? De la rozul rece al dimineții, până la roșiaticul arzător scăldat în mare la asfințit, astrul de pe cer e o fantezie de culori”… a recunoscut un artist, uneori neînțeles, de cele mai multe ori apreciat pentru munca sa.
”Nu știți nimic” parcă aș auzi un astronaut, fălindu-se că a văzut soarele în grandoarea sa de stea strălucitoare. ”Soarele are culoarea strălucirii, de nici nu te poți uita la ea”.
”Lumină albă!” au declarat oamenii instruiți de la NASA care numai cu nasul în culorile soarelui stau. ”Ce știți voi… atmosfera, momentul zilei, (poate și starea noastră de spirit) toate influențează culoarea pe care o atribuim Soarelui”.

Vedeți voi. E acolo sus pe cer. Suntem cu toții conștienți de prezența și importanța sa, și cu toate acestea îl vedem diferit. Care cum poate…care cum e pregătit.

Ce urmăresc să îți spun, printre rânduri, este să deschizi bine ochii. Fiecare lucru sau situație are o lumină proprie…lumină pe care noi o mai vedem alterată uneori de: griji, lipsă de informații sau gardieni iară alteori, de: pasiuni, viziuni, filmul propriu al creației.

Așadar, te invit să îți vezi lumea prin prisma culorilor vii și îndrăznețe care o alcătuiesc, chiar dacă pe ici-colo, în tablou mai pică câte o umbră.