Buna intrebare

Deseori primim ca feedback următoarele două cuvinte: „Bună întrebare”, fie că ne aflăm într-o situație de coaching sau nu.

Întotdeauna mi s-a părut un indiciu valoros, aș putea spune chiar acea combinație de sunete care îți animă intuiția.

Matematica mi-a demonstrat că întotdeauna există o cale de soluționare a unei probleme. Important e să citești cu atenție enunțul și să îți pui întrebări, ca de exemplu „Ce se întâmplă dacă…?” Să descoperi practic toate datele.

„Bună întrebare” este o formulă imediat însoțită de un moment de gândire. Când eu însămi am avut impulsul de a spune că am primit o întrebare bună, în mintea mea s-au creat imediat conexiuni care parcă mi-au ridicat un văl de pe față.

Senzația pe care o oferă claritatea mi se pare la fel de puternică, ori de câte ori o redescopăr. Poate pentru că e o conexiune directă cu ceea ce contează realmente pentru mine. Ori poate pentru că mă readuce în punctul esențial al propriei misiuni. Ori poate pentru că e un rezultat al legilor cauză-efect care pun lumea în mișcare.

Și există foarte multe întrebări… important e să le auzi. Să dai curs invitației de a oferi un răspuns cât mai simplu, cât mai clar. Ce mi-am notat eu referitor la acest subiect este că mă ajută foarte mult să fiu atentă la prezent.

Unde mai pui că este un element încurajtor atât pentru cel care pune întrebarea, cât și pentru cel către care este adresată.

**Foto Credit: rawpixel.com