atat iti spun - incurajeaza

Un lucru pe care l-am învățat (în lumina evenimentelor la care am fost expusă până astăzi) a fost importanța încurajării.

De cele mai multe ori nici măcar nu conștientizam că o vorbă (sinceră) - de încurajare - poate propulsa pe cineva pe culmile realizării. Îmi poate (re)da energia de care am nevoie pentru a îmi urma un obiectiv.

Am învățat practica încurajării înaintea teoriei… că doar am deprins tainele mersului și vorbitului înainte de orice tipar educațional. Astfel, am fost încurajată să mă ridic după fiecare împleticire a picioarelor, iar astăzi am încredere că zilnic pot ajunge în locuri minunate.

Mai apoi, am fost lăsată să explorez lumea cântând fiecărei gărgărițe ce se odihnea pe degetul meu. Stau și mă gândesc că, a lăsa pe cineva să filtreze propria informație, explorând și luând decizii simple este iarăși o formă de încurajare.

Am avut șansa de a lucra cu profesori ideali pentru meseria lor. Spun asta pentru că de multe ori mă gândesc la metodele pe care aceștia le-au aplicat pentru a mă determina să exprim cea mai bună variantă a mea, așa cum puteam eu mai bine.

De fiecare dată, undeva în dialogul cu ei, a existat o încurajare. Uneori era doar un gest, o notă de ambiționare, un exemplu de viață, alteori acele momente în care mi-a fost dat să aud: „am încredere în tine”.

Pe termen lung toate contează. Totul contează!!! Și e bine să fie fără exagerări.

M-am convins de mult că nu-i magie dincolo de încurajare, ci o frumoasă realitate. Pentru mine personal, încurajarea e ca o tolbă cu resurse. În momentul în care eu sunt în papucii încurajatorului mă bucur de unicitatea care ne caracterizează.

O persoană care se simte încurajată (fără ca neapărat să fie conștientă de acest fapt) este o persoană care dispune de o bucurie molipsitoare: aceea de a se afla pe propriul drum.

Încurajează, de dimineața devreme până după apusul soarelui… și spune-mi și mie ce mai descoperi fain din tainele vieții.

 

**Foto Credit: Copilul de Alexander Dummer
Good vibes de Ashley Whitlatch
Birdhouse de Lubomirkin