Ale inimii

Fără îndoială până și cea mai mică inimă din lume merită ascultată, căci nu-i sunet mai viu decât ticăitul inconfundabil al acesteia!

timePoate ai auzit menționându-se de opera lui Mathias Malzieu. Ei bine, acest artist francez a îndrăznit să asemuiască inima cu un mecanism încredințat timpului… al cărui „fiecare bătaie este un mic miracol. Este o operă de artă fragilă” - (replică din deja celebra, Mecanica inimii).

Probabil că un muzician, cu o fire mai poetică, se duce imediat cu gândul la metronom. Și de-ar fi așa, mă întreb oare la ce frecvență l-ar seta cel mai adesea? Ar menține pulsul galopând pe măsură ce tehnici de interpretare ar fi stăpânite? Ori ar disciplina atmosfera banală {a vieții} într-un ritm corect și constant?

Fiecare meserie își are propria metaforă a inimii, căci fiecare meserie a apărut ca un produs al unui lucru făcut cu dragă inimă.

Știu bine că sunt tonalități de toate înălțimile ce răsună de acolo din piept… uneori mai puternic, alteori mai timid… uneori susținute de emoții de tot soiul, alteori în mijlocul misiunii de a mă surprinde.

Dacă mintea este acaparată de obiective cu termen de durată variată, împreună cu iluzii, lucruri importante, amintiri, secvențe uitate, lucruri recent învățate și altele încă neștiute… o inimă întotdeauna e mai receptivă către esență. Atât doar că nu dispune de cuvinte pentru comunicare, ci de pulsații.

sydney-rae-408416

Sursa Imagine: sydney Rae on Unsplash

Ca să le recunosc, eu am învățat să le ascult… cu un stetoscop de jucărie. Așa știu când sunt pe drumul cel bun în alegerile pe care le fac. Și cu siguranță: așa am curaj să mă adun când îmi e mai greu.

Trebuie să-ți mărturisesc că poate ceea ce funcționează pentru mine nu e neapărat valabil pentru tine. Așadar, nu te aștepta să înșirui vreo listă cu ingrediente, licori minune sau dicționare de cumpărat.

Glumesc și în legătură cu stetoscopul de jucărie. 🙂 De fapt… nu este necesar vreun aparat sofisticat, ci doar puțin antrenament în a reduce volumul multelor frecvențe pe care le prinde mintea, pentru a putea recunoaște pulsațiile inimii proprii.

**
Photo credit:
Nodul in forma de inima creat de Will O pe Unsplash
Timp de Kevin on Unsplash