3 intrebari nobile!

1. Cum sa ramanem ancorati in misiunea si valorile noastre atunci cand suntem indepartati de la drumul nostru de influente externe?

Influentele externe vor fi mereu in preajma ta. Nu putem sa traim intr-o bula de cristal care sa ne mentina pe drumul ales si sa ne protejeze de influentele externe. Asta e cert!

Putem in schimb sa ne stabilim obiective pe termen scurt care sa corespunda avansarii catre obiectivul mare si la fiecare reusita sa facem o mica evaluare pentru a sarbatori curajul si initiativa! Si mai apoi pentru a vedea ce resurse am dobandit sau am utilizat pana acum, si ce putem face pentru urmatorul obiectiv scurt.

Grila de timp este si ea la fel de importanta. Este copilul tau pe care il cresti sa devina un adult responsabil, vertical si riguros!

Cand suntem indepartati de drumul nostru de influente externe pe moment ne lasam dusi de val. Cateva strazi mai incolo incepem sa avem remuscari, si cautam o strategie de a ne intoarce pentru ca ne dam seama ca suntem in pericol. Tot avansand incepem sa uitam de unde am pornit si devine din ce in ce mai greu, pentru ca lasam altceva sa ne devalorizeze.

Iar fara a ne onora valorile ducem o viata fada! Asta e ce vrei? Pai fa ceva… in functie de cat de mult te-ai ratacit! E ok, cu toti trecem prin etapa asta! Si e reconfortant sa stii ca sunt oameni care te inteleg si stiu ca sunt moduri sa iti revii mai repede decat ai fi crezut!

Feet-on-ground-in-ivy
2. Cum sa obtinem rezultate cand mintea ne e bulversata de prea multe fantazari care ne tin exagerat de mult cu capul in nori?

Asta cred ca e destul de simplu. Stabileste cine e seful: tu cel care traiesti zi de zi, si iesi in fata! Sau sectorul fanteziilor din mintea ta care e atat de lacom incat nu-i pasa decat de placerea de moment, amagindu-te in loc sa te sustina in parcursul tau catre adevarata satisfactie… data de respectarea propriului scop in viata! Chiar daca nu il formulezi intr-o fraza cu subiect, predicat, complement si atribut, am incredere ca tu stii care e scopul tau in viata!

Tot ce iti mai ramane e sa te decizi intre placerile scurte date de fantezii sau sentimentul mangaietor al placerii de a trai!

3. Cum sa nu uitam sa ne ancoram “picioarele pe pamant” pentru a ne putea materializa intentiile nobile?

Interesanta intrebare nu crezi? E ca si cum ai uita ceva si te intrebi dupa “cum de am putut sa fac asta”? Nu stiu, poate ti s-a intamplat sa pleci vreodata de acasa si sa nu iti amintesti daca ai incuiat usa sau nu?
De esti sofer poate ai uitat sa pui combustibil desi stiai ca e important sa faci asta? Si cand iti este lumea mai draga Baaaam! reamintirea te izbeste din plin. Si ai doua variante la indemana: sa intri in panica, sau sa iti pastrezi cumpatul si sa gasesti o solutie!

Sa fim cu picioarele pe pamant nu inseamna ca faci inca un lucru pentru a iti materializa intentiile, indiferent de natura lor! Ci este o atitudine fata de cine esti si cum vrei sa te prezinti zi de zi, fata de tine in primul rand, si mai apoi de cei cu care interactionezi!