Stiinta inimii

Eu iti spun sincer ca m-am plictisit sa ma incred in afirmatii de tipul “este dovedit stiintific”. Prea multe experimente, prea putina traire din punctul meu de vedere. Prefer stiinta inimii deoarece o consider mult prea magica pentru a o rezuma la cateva experimente care in timp pot fi schimbate!

Stiinta inimii este, in fapt, confirmarea ideii ca noi suntem “matematica”, “muzica”, “gramatica” si “chimia” ce se petrec toate in acelasi timp. Nu te speria, nu ne vom transforma in vreo curicula scolara, ci mai degraba ne putem dezvolta si evolua prin prisma inteligentei emotionale care se activeaza cu fiecare bataie a inimii.

1bc490517e8778ba1e81953da417917bStiinta inimii este increderea pura in cine esti si ce iti doresti sa faci. Este asemeni acelui mecanism care pompeaza atitudine, efervescenta si bucurie care se amplifica pe masura ce te faci auzit! Asta da eveniment complet credibil si realizabil chiar daca de cele mai multe ori i se acorda foarte putine sanse de supravietuire.

In momentul in care permiti existenta unei sinergii intre inima si creier devii martorul unor evenimente incredibile. Abia atunci iti vine sa strigi cu cel mai cristalin glas cat e de minunat ce ti se intampla! Hai, ca stiu ca ai trait cel putin o data aceasta stare, chiar daca acum poate o tii ascunsa dupa impulsurile cerebrale la nord de taramul temerilor!

Mie una tare imi mai place sa fac lucruri in urma carora inima imi tresalta de bucurie. Si da, creste inima in mine cand intalnesc oameni care se incred mai mult in ceea ce le spune intuitia, adicatelea inima, decat tehnologia.

Stiinta inimii spune ca intr-un fel sau altul, coerenta inimii este amplificata la propriu, in momentul in care cultivi compasiune si apreciere.

Doc Childre, un om de seama care si-a luat curajul la purtare si a initiat activitati relevante in domeniu este de parere ca: Pe masura ce intreaga umanitate practica un stil de viata bazat pe inima va spori calitatea ‘dreptului de trecere” catre noul nivel al constiintei. Apeland la indrumarea intuitiva a inimii noastre, totul se va transforma in notiuni de bun simt care isi au originalitatea in inteligenta practica.

Bun. Ce inteleg eu este ca nu suntem singuri pe lume, si asta nu gratie nenumaratelor retele de socializare sau de telecomunicatii, ci prin reteaua inimii, care in loc sa dauneze mediului inconjurator, ea il repara pe cat de mult posibil. Si ca e vital sa faci ce-ti spune inima!