Se poarta: `a fi `….

A fi mai mult bucuros de ceea ce ai realizat pana acum, si mai putin entuziasmat de avutiile material acumulate tot pana acum.

Emerson, un intelectual American celebru in secolul al XIX-lea avea urmatorul punct de vedere:

„Traim in succesiune, in diviziune, in parti, in particule. In acelasi timp in om este sufletul intregului; tacerea inteleapta; frumusetea universala, cu care fiecare parte si fiecare particula este relationata, eternul UNU.

Si aceasta putere profunda in care traim si a carei beatitudine ne este accesibila, nu este doar auto-suficienta si perfecta la orice ora, ci actul perceperii si obiectul perceput, spectatorul si spectacolul, subiectul si obiectul, sunt una.

Noi vedem lumea bucata cu bucata, luna, soarele, animalul, copacul; dar intregul, din care acestea sunt parti stralucitoare, este sufletul.”

Ce zici: `A fi` mai mult in controlul gandurilor si lipsit de atasamentele care te tin pe loc, nu e mai ademenitor?d1fff2ddaa4852b25ee4153e85f66d3e

Descopera cuvintele magice prin `A fi` mai mult recunoscator si mai putin supus comentariilor. Sa vezi atunci pe ce culmi indraznesti sa ajungi!

Mai exista o varianta de `A fi` realmente sincer fata de ceea ce conteaza, si deloc ispitit de a folosi cuvinte frumoase, dar mincinoase care suna fals orice armonie le-ai crea.

Se poarta `a fi` spre dezamagirea lui `a avea` si `a face` pentru ca primul chiar da sens vietii. Ce ai acum se poate risipi intr-o clipa. Poti acumula averi de care sa nu te bucuri niciodata si te poti pune chiar si in cap sa primesti tot ce ai visat… in schimb daca acele vise sunt goale, lipsite de tine, cautator de fericire… asta vor ramane lucruri pe care le detii, dar care nu te imbogatesc cu adevarat.

A avea rezultatele pe care ceilalti le asteapta de la tine, fara a te bucura de micile reusite, e ca atunci cand iti oferi energia si minutele pretioase pe o tipsie de aur, spre folosul obtinerii unor bunuri intangibile.

Tine minte o ultima maxima a lui Emerson Numai ceea ce avem in interior putem vedea in exterior!