Rutina de cristal

Mi s-a spus la un moment dat ca rutina se refera la acea stare de plictiseala cand faci acelasi lucru pe o perioada de timp. Mai demult as fi adaugat ca include si o lipsa de placere pentru activitatea respectiva, insa din ce in ce mai mult sunt de parere ca aceasta este o scuza pentru o obisnuinta alimentata de teama si de necunoscut.

De ce nu? Pana la urma, cercetarile disperate duc la concluzii false, usor de proiectat in realitate. Si uite asa, este mai simplu sa dam vina pe rutina, si stres, si plictiseala… cand de fapt se intampla altceva.

De ce da? Toti avem momente din acelea care dor, in care iti vine sa lasi totul balta, pentru ca e mai comod, sau pentru ca asta pare sa fie trendul vietii si ca sa nu iesim prea mult in evidenta.

De ce nu? si De ce da? puse in fractie au un numitor comun: hotararile pe care le luam! Ce te impiedica sa faci acelasi lucru pe care il faci zilnic, insa putin diferit? Avem cu ce face alegeri: sa fiu victima rutinei sau vizionarul propriei vieti?

3466238-13639660-thumbnailCe s-ar intampla daca ai face mai des lucruri care iti plac? Cum ar fi sa aduci culoare la birou? Sa canti in fiecare pauza… sa te joci uneori si sa visezi cand esti in metrou, cand stai la o coada, cand platesti factura si tot asa 🙂 Sa te indragostesti zi de zi, sa incerci ceva nou chiar acum, sa te bucuri pentru ca viata chiar e frumoasa. Nu ma crezi? Tine minte sunt la un click distanta daca vrei sa aflii mai multe 😉

In plus ce atata rasfat pe capul rutinei? E ok daca se sparge globul de cristal in care o pastrezi, nici macar de decor nu e bun.