Stefi ne invata sa iubim copilareste

“-Dada, te iubesc mult…

- Stefi meu, ce inseamna pentru tine ca ma iubesti?

Stefania, ma priveste si fara sa-mi spuna un cuvant se apropie de mine si ma strange in brate cu putere.

-Dada, asta inseamna ca te iubesc mult…”

Cand o sa invatam sa iubim fara prea multe cuvinte, fara prea multe explicatii si fara justificari? Cand vrei tu sa iubesti fara cuvinte? Cat de puternica crezi ca este iubirea care are nevoie de explicatii? De ce tanjim dupa o iubire in cuvinte si nu-i apreciem pe cei care vin in viata noastra si ne daruiesc iubire pura?

Stefi m-a invatat sa iubesc copilareste. Daaaaa….in final vreau sa caut iubirea pura si nu ma mai multumesc cu iubiri de sezon rece ci sunt sigura ca meritam toti o iubire copilareasca.

Cum e cu iubirea copilareasca? Ea este singura care stie sa fie jucausa, sa aprecieze momentul prezent, sa zambeasca sincer si sa te priveasca o viata cu sinceritate. Cand ne nastem primim iubirea copilareasca, iar pe parcurs ce vine marea si tanjita maturitate, pierdem iubirea copilareasca si “castigam” iubirea de sezon rece.

Lasa copilul din tine sa iubeasca. Lasa justificarile pentru cei care inca mai au nevoie de ele.

“-Iubi, ce inseamna ca ma iubesti?

-Iubita, tu esti viata mea, esti soarele care apare pe cerul vietii mele in fiecare dimineata si imi lumineaza calea. Iubirea mea este ca vinul….cu cat sunt mai mult alaturi de tine cu atat devine de mai mare calitate”

Hm! Cum o fi asta cu soarele meu? Te crezi planeta Pamant ? Sa nu mai zic de asta cu vinul care m-a “impresionat pana la lacrimi”. Sigur as sta langa tine fix cinci minute ca sa am timp sa iti spun “Pa, pa, pa”.

Eu am invatat sa iubesc copilareste si ma opresc aici din “ evolutie”, mi-am adus aminte de iubirea bunicilor, iubirea aia care nu avea nevoie de cuvinte( nu cred ca ti-a spus vreodata bunica ta ca iubirea ei pentru tine este ca vinul).

Multumesc Stefaniei pentru aceasta lectie. Cand o sa avem suficient de multa incredere in noi, vom renunta la iubirile in cuvinte si fara fond, vom renunta sa cautam justificari in lumea exterioara ci in interiorul fiintei noastre.