Rolul unui Business Coach

Inainte de a-ti divulga un secret care va putea aduce schimbarea pe care compania ta o cauta, hai sa-ti povestesc, cu ce se ocupa un Business Coach.

Dupa cum sugereaza numele, este persoana care are pregatirea necesara si abilitatile formate pentru a antrena spre victorie o afacere sau alta. Adesea, in sport se considera ca antrenorul este cea mai valoroasa componenta a unei echipe, intrucat acesta este cel care scoate la iveala tot ce e mai bun din jucatorii sai, lucru pe care nu il poate face liderul echipei, spre exemplu.
Ceva asemanator se intampla si in domeniul, care astazi, sta pe buzele tuturor drept: Business.

Fiecare companie are oamenii sai bine pregatiti sa isi duca la indeplinire misiunea, si totusi, aruncand vina pe stres, timp lipsa, deadline-uri stranse, lipsa de comunicare si cate si mai cate, ajungem sa ne pierdem in detalii si sa ne indepartam de scopul pe care vrem sa-l atingem la final de an printre altele -

stii tu: cand tragi linia si observi ce profit ai avut, ce pierderi ai inregistrat, cat de mult si bine a crescut compania in concordanta cu evolutia angajatilor sai etc.

Un Business Coach NU va veni sa iti spuna ce trebuie sa faci sau sa iti arunce in fata fiecare greseala pe care o efectuezi, de parca toate provocarile s-au oprit la functia si/sau echipa ta.

El trece de partea aceea din viata, cand stai cu cursurile in brate, dandu-ti teorii si strategii de analizat. Business Coach-ul este cel care te insoteste acum, in partea practica a activitatii tale, in identificare si implementare, garantand efecte de ordinul: pe termen lung, eficiente si de cele mai multe ori, imediate.

Un Business Coach este persoana care se angajeaza la a te insoti pe drumul anevoios pe care il parcurgi. E intotdeauna langa tine, pregatit sa te ajute sa descoperi erori acolo unde sunt si sa te sprijine in gasirea solutiilor, cu rezultatele cele mai aproape de tine si de structura ta interna.

Einstein considera ca „problemele nu pot fi rezolvate cu ac

elasi nivel de gandire care le-a creat”, astfel, un Business Coach este vocea care pune intrebarile pe care tu refuzi sa le pui si care are incredere in creativitatea, reusursele, dorintele si visele tale.

Si pentru ca vorbim de Business, iti poti lesne imagina ca acest antrenor este un strateg desavarsit la randul sau. Intelege foarte bine, atat care sunt nevoile companiei, cat si pe cele ale angajatilor sai si are resursele de a suplimenta un echilibru perfect intre cele doua paradigme situationale.

Daca tu consideri ca in compania in care lucrezi sunt mai sunt multe lucruri de zis si de facut, daca tu crezi ca ai nevoie de un spatiu in care sa te simti in siguranta chiar si cand provocarile job-ului te scot din zona de confort…si… cel mai important: daca tu ai nevoie sa implementezi solutii reale la locul de munca si in viata ta, te invit sa faci cunostinta cu antrenorul care poate garanta trofeul in mana ta. Programul e simplu: Business Coaching cu Elena Capruciu, pentru mai multe informatii, suntem la un apel distanta :).