La ce bun Business Coaching-ul

Coaching-ul in Business este un motiv de a lansa provocari profesionistilor, tuturor celor care isi doresc – intr-adevar – sa fie recunoscuti pentru rezultatele muncii depuse de ei.

Astfel, cu cat rezultatele sunt mai prolifice, cu atat calitatea muncii si standardele dupa care acestia se ghideaza sunt mult mai relevante si precise.

In cazul tau spre exemplu, care crezi ca sunt acele piedici pe care le intampini si care te opresc sa ai performante de un nivel putin peste cel comun? Sau altfel spus, ce crezi ca influenteaza ritmul si nivelul tau de performanta, in locul in care iti desfasori activitatea?

Noi, cei de la Dreams come True Coaching, credem ca liderii pe bune isi creeaza singuri propriile oportunitati. Ei sunt deschisi la tot ce e nou si inovator si invata sa beneficieze de fiecare instrument de pe piata si care genereaza si rezultate relevante in business. Si asta chair face diferenta. Atat in comunitatea lor de business cat si balanta de la finalul fiecarei luni incheiate pe plus, din ce in ce mai semnificativ.

Asa se face, ca majoritatea celor care au succes in domeniul lor de activitate sunt indrumati fie de un mentor vizionar si totodata realist si critic, ca in modelul lui Disney-cel care a inventat conceptul DisneyLand – fie de multe experiente si mai ales lectii din viata business-ului respectiv, din care au invatat lucruri utile.

Si de cele mai multe si fericite ori sunt indrumati de un business coach, a carui misiune este de a-si sustine clientul sa atinga un nivel de performanta, cu mult superior momentului prezent si intr-un sistem realistic si integrat in actiunile si felul sau de a fi in ceea ce realizeaza.


Olimpiada din 2012, tinuta in Anglia a inspirat multi jurnalisti si scriitori, astfel ca intr-un articol, marca Harvard Business Review, au fost identificate si adaptate mediului business: 5 atuuri in coaching care duc la consolidarea unor lideri puternici, si anume:

 • sustinerea profesionistului in cultivarea constiintei de sine si a valorii sale evidentiate mai clar prin ceea ce face si modul in care devine in relatiile sale cu partenerii de la munca;
 • construirea unei relatii coach – beneficiar, puternica si bazata pe incredere totala si profunda;
 • asigurarea suportului necesar pentru alocarea potrivita a tuturor resurselor potentiale;
 • arta si stiinta de a se descurca „skilfully” in domeniul sau de activitate.

Ei bine, consideram coaching-ul un instrument „minune” deoarece beneficiarii unui program de coaching pot:

 • Crea planul de dezvoltare al angajatilor adecvat cu cine sunt ei cu adevarat si in functie de abilitatile si competentele fiecaruia
 • Crea o relatie profesionala bazata pe incredere, pe respect si, de ce nu? …sa le pese cu adevarat de ei insisi si de ceea ce simt la nivel mai profund ca fiinte umane.
 • Pot rezolva repede provocarile pe care le intampina, de multe ori datorita unor erori de un fel sau altul.
 • Pot sustine prin puterea exemplului o perspectiva organizationala transparenta si orientata catre rezultate atinse si „altfel”, prin inovatie si creativitate.

In plus, munca unui coach este valoroasa o data prin beneficiile si oportunitatile pe care le presupune, si mai apoi, prin modul „indemanatic” de lucru al coach-ului.

Cel mai adesea faptele vorbesc de la sine, asa ca inainte de a te repezi sa spui ca “nu am nevoie de servicii de business coaching”, te sfatuiesc sa iei o decizie dupa ce ai testat practic ce inseamna acest lucru: aici poti face o cerere de un demo cu Elena Capruciu.

Poti fi convins ca un coach profesionist, care a fost pregatit sa faca fata oricarei situatii (oricat de “eu sunt diferit” ti-ai putea clasifica nevoile), este omul din exterior, de care tu ai nevoie pentru a te asigura ca maine vei ajunge unde iti doresti.

 • Asemenea unui mecanic, un coach vede cu usurinta cum se leaga piesele oricarui proces.
 • Asemenea unui zidar, un coach stie cum sa potriveasca situatiile practice astfel ca temelia sa reziste ani la randul.
 • Asemenea unui profesionist, un coach stie sa actioneze cu etica si responsabilitate si in cele mai delicate cazuri.
 • Asemenea unui zane-magice care iti face visele sa se implineasca, Elena Capruciu este intotdeauna pregatita, sa te insoteasca ca sa gasesti si sa te bucuri de drumul tau cel mai potrivit tie sau la locul unde tu lucrezi.