Incotro sa-i duc?

Ai trait vreodata senzatia aceea ca prinzi aripi? Ca parca zbori doar pentru ca te simti fooooarte - dar fooooarte - aproape de implinirea unui anumit vis al tau?

Cand magia te furnica in varful degetelor, stii efectiv ca mai apoi, vei putea muta muntii din loc. Si, oricat de improbabil ar parea… s-ar putea sa ai sanse sa reusesti 🙂 Exista munti care, sa zicem, te asculta si pleaca la plimbare, insa ei fac parte dintr-o categorie aparte.

7eb9ee00f0bd1adae2f44b14e4155833

Un munte se afla pe niste coordonate de milioane si milioane de ani. A-l muta putintel mai incolo ar fi nebunie curata, si totusi exista atatea “nebunii” in lume, incat orice e posibil.

Un munte poate fi si o duna de nisip, caz in care daca muti un anumit graunte de nisip poti declansa o miscare de proportii.

Un munte este acel “ceva” pe care iti propui sa-l escaladezi pentru a vedea si a simti ce se afla dincolo de nori. Si aceasta urcare oricat de imposibila ar parea, incepe intotdeauna cu un prim pas. Insa pentru acel prim pas, s-ar putea sa munceasca mintea ta, la foc continuu pentru a trece de toate fricile si temerile reale sau imaginare, stiute si nestiute. Si crede-ma ca mintea noastra are “darul” de a ne scoate din minti , sau de a “ne baga mintile in cap”, in functie de cat frau liber ii acordam. Sau de cat de mult reusim sa o domesticim.

Un munte poate fi si subacvatic, iar mutarea lui ar presupune sa explorezi un intreg ecosistem nou tie. Iti poti imagina cum ar fi sa evoluezi intr-un mediu cu totul nou, cu tubul de oxigen in spate si alte accesorii care sa te incomodeze? Sa iesi din tiparele lumii in care traiesti pentru a te adapta intr-o lume noua doar de dragul “ïesitului din comun”. A tot ceea este semnificativ diferit.

Intr-o lume blazata, fiecare sentiment “iesit din comun” face diferenta. Muntele pe care vrei sa-l muti nu se afla la cativa kilometri distanta si nu este format din formatiuni stancoase. De fapt, el este in raza ta vizuala mereu, il escaladezi tot timpul, doar ca nu esti constient de acest lucru.

underwater

Cand incepi sa parcurgi toti versantii vietii tale, inclusiv pe cei de sub nivelul marii tale interioare, s-ar putea sa incepi sa strigi cat te tin plamanii: “Traiesc”!!!