Gramatica gandurilor

Deunazi, ma gandeam ca ar fi interesant sa existe o gramatica a modului cum gandim, care sa iti explice regulile corecte de utilizare a propriei minti, ce conjugari de ganduri sa faci si cum sa declini fiecare moment al vietii tale. Exista multe lucruri care ne definesc, iar cuvintele la care apelam, involuntar sau nu, sunt cap de lista.

Cred ca o inovatie pentru sistemul educational ar fi sa inveti inca de la o varsta frageda cat de important e sa iti controlezi fluxul gandurilor! In cursul acesta ai intelege de ce este corect, si vital as adauga eu, sa apelezi la cuvinte pozitive, la ganduri si idei orientate catre implinire, fericire si reusita.

Stii doar, gandurile se materializeaza cu o viteza greu de explicat logic, asa ca este foarte important sa le avem in vedere doar pe cele intru totul pozitive. Ce rost ar avea sa irosim magia materializarii pe lucruri care nu ne plac, sau care ne fac zilele mohorate? Eu, spre exemplu, prefer sa scriu corect in caietul vietii astfel incat povestea ce va rezulta la final sa fie povestea pe care as putea sa o recitesc de nenumarate ori.

definire

Cum mintea ne este cel mai de seama aliat si cel mai de temut vrajmas, este important sa avem in vedere modul ei de functionare - cel de acum - in lipsa unui plan de lectie si antrenament specific. Asadar, spune-mi te rog, care sunt verbele predominante pe care le folosesti si la ce timp? Spui “mi-ar placea sa am o zi frumoasa astazi” ori “Buna dimineata Soare… azi se anunta o zi minunata. Stiu asta”. Mergi pe premisa: “nu voi reusi niciodata” sau esti un invingator care stie ca ”sigur exista o solutie”.

Care este forma de exprimare cel mai des folosita de tine? Apelezi la “nu” pentru introducere, curpins si/sau incheiere ori spui ferm: Da, cu siguranta! de zeci de ori pe zi?

Substantivele si adjectivele pe care le folosesti, vorbesc ele despre frumusete, respect, iubire, incredere in propria persoana si lumea in care traiesti sau sunt obositoare, superficiale si dezolante?

O metoda interesanta este sa incepi sa observi cum raspunzi la actiunile zilnice, la provocarile si intrebarile care ti se pun, la perceptiile pe care le ai, sau la conversatiile si proiectiile din mintea ta. Dupa acest prim pas incepe partea distractiva: sa te joci cu gandurile tale trimitandu-le pe cele negative si denigratoare la plimbare.

Vei intelege astfel ca vorbele, fie ele si in vant aruncate, sunt semintele unei vieti imbelsugate! Prin urmare, iti recomand sa incepi de pe acum sa sortezi semintele (adica gandurile) daca vrei sa ai o cultura bogata in viata ferice!

Pentru exercitii de gramatica a mintii sunt la un gand si o vorba distanta via e-mail sau telefon 🙂