Frunzele de ceai

O inventie aparte a naturii se poate transforma, pret de cateva clipe, intr-o atitudine fata de provocarile intalnite prin viata. Asadar, eu iti propun sa iei o cana de ceai langa tine inainte de a savura urmatoarea analogie 🙂

Bun. Cat asteptam ca frunzele sa-si faca treaba in cana aburinda, ne putem imagina ca ne aflam intr-o bucatarie cu iz italienesc, in care soarele patrunde cu bucurie dis de dimineata. Este forfota mare, ca in fiecare zi in care oamenii se incumeta sa se ingrijeasca de treburi.

Gospodina de servici deja se apuca de pregatirea merindelor care ne ajuta sa parcurgem cu energie distantele vietii. Cu un cartof, simbol al rezistentei, un ou fragil si cateva frunze de ceai parfumate, ea isi sufleca manecile si se apuca de prepararea unei retete traditionale, cu atitudine.

Pune pe foc 3 vase cu apa clocotita, si in fiecare cate un ingredient din cele mentionate. Si asteapta, pentru ca a invatat ca cele mai bune bucate se fac cu rabdare si atentie. Dupa un timp parcurs in medii dure, cartoful pe care parca nimic nu-l speria se moleseste complet, in vreme e oul se adapteaza protejandu-se in spatele unei coji tari de calciu. Ei bine, dintre toate cele doar frunzele de ceai procedeaza invers. Ele schimba direct mediul coplesitor in care se gasesc.

34125c6887dae88706841f2ef257bcee

In functie de cat timp le acorzi ele ajung sa creeze o licoare gustoasa si iti spun tie cum poti trece peste acele momente in care parca fierbi sub presiuni de tot felul. Isi pastreaza armonia lucrand calm asupra problemei – apa clocotita. Frunzele de ceai nu-ti vorbesc de cat de grozave sunt, ci pur si simplu isi fac treaba cum stiu ele mai bine.

Frunzele de ceai nu se inversuneaza si cad prada emotiilor si incercarilor prin care trec. Mai degraba, isi aduc contributia benefica asupra mediului, transformand apa dintr-o cana fierbinte, intr-o gura de sanatate si detoxifiere. Nu se lasa influentate cu una cu doua, ci mai degraba devin ele o sursa molipsitoare de optimism si reusita.

Ce sa mai, de-am reusi sa actionam asemeni frunzelor de ceai in zilele mai incercate, cu siguranta am intalni mai multe povesti adevarate despre oameni cu o atitudine si bucurie molipsitoare.