Floarea de orhidee

Infloreste rar, in functie de cat de mult o iubesti si ai grija de ea. Nu e o floare pretentioasa, nu iti cere multe: doar putina lumina, apa rareori si sa nu stea in curent!

Cand infloreste te bucuri de ea si de gratia florilor ei! Cand acestea cad, culorile raman neutre, pe verdele frunzelor si atunci ea te pune la mare incercare!
Ai grija de ea vreme indelungata ca intr-o zi sa-ti faca o supriza placuta!

Cam asa se intampla si cu misiunea ta in viata! Misiunea este tulpina in sine, cea pe care o ingrijesti zi de zi, si din cand in cand te rasplateste cu petale elegante de fericire! Ca orice planta si misiunea in viata poate fi amenintata de daunatori, cei mai periculosi fiind iluziile si fantasmele absurde care iti dau senzatia iluzorie ca sunt benefice, ca mai apoi sa te trezesti prins in capcana lor!

The-True-Nature-of-Love-HD-Wallpaper
Cum pot sa ma dezindragostesc de iluzii si fantasme absurde atunci cand intregul Univers imi transmite ca sunt “pe aratura” vietii mele si ca “am cam deviat de la drum”?

Te-ai gandit vreo secunda la aceasta intrebare? E ea grea si amaruie, dar e superba! Arata ca iti pasa de tine si de anii tai! Arata ca ai potential sa ajungi la batranete sa iti aduci aminte cu impacare si bucurie de foarte multe fragmente din viata ta.

Stiu! E foarte dificil sa te dezindragostesti de lucrurile care te fac sa te simti bine! Poate e mai greu sa recunosti ca nu ai facut cele mai bune decizii si ai luat-o pe un drum anevoios. Insa eu cred ca de zeci de ori e mai greu sa continui din incapatanare ca poti sa-i dai de cap cumva!

Wow ce plan! Sigur cumva vei reusi.. cand deja vei fi irosit multa energie si resurse, cand iti vei fi pierdut interesul, iar truda pentru a te disciplina ar fi ca averea pe care o dai pe mere stricate.
gantt-template-powerpoint-ppt
Practic: pune mana si aduna-te! Pune la punct un plan cu activitati pe care sa le derulezi zilnic. Ce esti dispus sa faci in acest moment, ce beneficii obtii si ce oportunitati ai de accesat!

In functie de obiectivul tau principal, care are ca termen realistic de realizare …. luni (a se completa dupa caz) iti stabilesti 4 obiective de reper (asemeni coordonatelor geografice) pe care le indeplinesti pe rand, cu termen realistic de realizare de 16 zile!

Dupa ce trece entuziasmul unui nou inceput, nu te culca pe o ureche! Ci cauta sa-ti amintesti ca nimeni nu poate sa faca lucrurile in locul tau, si deviind de la subiect vei pierde timp valoros!

La fel, tot dupa ce trece entuziasmul, aminteste-ti zi de zi ca, de data asta vrei sa reusesti pentru ca vrei sa te bucuri de un alt fel de viata, asa cum arata in viitorul proiectat de tine, adaptat la conditiile societatii, ca doar nu detii singur o insula! Si stii ca procedand astfel vei scapa de capcana apasatoare care te-a tot sufocat!