Executive Coaching - Dincolo de Leadership, MBA si alte certificari profesionale

Colin Powell spunea ca Liderii foarte buni aproape intotdeauna sunt mediatori de exceptie, care pot trece printre argumente, dezbateri si indoieli, pentru a oferi o solutie pe care toata lumea sa o poata intelege.

Pe cat de utile si evocatoare sunt aceste cuvinte, pe atat de mult exercitiu si dedicatie implica. In fond si la urma urmei, orice lider la finalul zilei are o misiune careia i se dedica intr-atat, incat devine exemplu pentru cei din jur, pe langa familie, prieteni si cunoscuti.

Pentru o persoana aflata in pozitie de leadeship unele abilitati sunt mandatorii, iar altele cer a fi dezvoltate din dorinta de a se trece peste pragul comun. Si uite asa, intalnim manageri si directori de top care merg la diverse specializari, urmeaza un MBA, aloca timp sa observe si sa analizeze ce au facut ceilalti bine, pentru ca ulterior, si ei sa isi poata gasi propria identitate si sa-si realizeze activitatile in ordin de si mai bine.

Cand discutam de Top Management, discutiile iau o cu totul alta amploare. Responsabilitatea este mult mai mare, deciziile luate au un impact direct asupra viitorului companiei, timpul este evaluat in alti parametrii si in principiu, nimeni nu isi permite sa prezinte minusuri la acest nivel. Daca privim dintr-o alta perspectiva putem spune oare ca avem de aface cu cate un Superman si WonderWoman in fiecare pozitie de top?

Eu cred ca nu. De fapt, aici intalnim oameni dedicati, riguros disciplinati si antrenati, pregatiti sa raspunda anumitor provocari, din ce in ce mai complexe. Probleme apar si aici, pentru ca ritmul de crestere in industrii este foarte rapid, iar pentru a tine pasul cu el, se ajunge cateodata la compromisuri si sacrificii. Ce te faci cand nevoia de dualitate intra in cadru si o lasi doar la stadiul de iluzie. Natura e una si foarte clara: fie ca suntem acasa, in oras sau la birou, ramanem una si aceiasi persoana. Nu dispunem de un intrerupator, pentru gandurile de zi cu zi.

Si uite aici e momentul cand un coach apare in peisaj. Cu ajutorul acestuia, tu care te confrunti cu foarte multe sarcini si responsabilitati vei descoperi care sunt radacinile problemelor tale. Vei intelege cat de mare este iceberg-ul pe langa care inoti si vei reusi sa te indepartezi de el, fara ati aduce prejudicii.

Cum incepi? Cum stii ca ai nevoie? Cum te asiguri ca te ajuta Executive Coaching-ul? Singurul raspuns pe care pot sa ti-l ofer e acesta: Oferindu-ti ocazia de a aduce echilibru in viata ta si de a beneficia de suportul, care te ajuta sa excelezi in cariera ta. Restul le descoperim impreuna, pe parcursul sedintelor de Executive Coaching Dreams come True, special create pentru a raspunde exigentelor si standardelor tale inalte!