De ploua sau e soare …

De ploua sau e soare eu imi iau zambetul la purtare 🙂 De fapt… tu ai idee, cu adevarat, cat de minunat poate fi sa zambesti? Tu stii ca, pe langa faptul ca aduci un boost de energie in viata ta, le inseninezi si ziua celor pe langa care treci. Si este atat de usor!!!

Zambetul este acea carte de vizita personala pe care o iei cu tine in business meetings stiind ca se vor vedea rezultatele dorite.

Studiile, nu eu, spun ca zambetul este un instrument de masurare prin care poti vedea cat de frumoasa este viata unei persoane. Cu alte cuvinte, daca vrei sa ai parte de o viata frumoasa, implinita si echilibrata atunci invata sa zambesti cat de mult poti - si inca de 10 ori mai mult de atat!!!

Avem un zambet pentru amintirile dragi 🙂 si unul singur pentru cel sau cea langa care ne sta inima. Mai avem un zambet pentru momentele cand suntem ironici, pusi pe sotii sau, pur si simplu, cand ne bucuram de viata.

Iti aduci aminte de momentele acelea cand in marea de griji si stres auzi o melodie care iti bucura sufletul? Poti sa ai toata convingerea ca pe fata ta sta cel mai frumos accesoriu pe care il putem purta cu noi zi de zi.

Ca un copil te bucuri in fata desertului preferat si, cu siguranta seninatatea unui zambet iti lumineaza chipul atunci cand ai rezolvat o problema, ai ajutat un coleg sau doar ti-ai indeplinit un obiectiv.

Si daaaaa… putem avea un zambet sincer pe fata chiar si in momentele mai grele, cand doare mai tare sau cand nu te simti foarte confortabil. Stii doar, poti sa iti dai seama de zambet chiar si atunci cand vorbesti la telefon. De cate ori nu ti s-a intamplat sa auzi la propriu cum persoana de la celalalt capat al firului zambea?

Cum crezi ca ar arata o intalnire de lucru a ta in care absolut toata lumea zambeste? Si totul are loc intr-un mod natural, intr-un cadru propice dezvoltarii… pentru ca intalnirea in sine are un obiectiv clar si cu totii sunteti dispusi sa gasiti cele mai bune solutii.

Eu am invatat sa zambesc si sa fiu constienta de acel zambet chiar si in momentele mai dificile cand scuza evidenta ar fi “ahhh am uitat”. Pe scena spre exemplu, un zambet denota chimia dintre artist si publicul sau. Intr-o intalnire de afaceri un zambet este dominantul increderii, iar in viata ta de zi cu zi el este “vinovat” pentru implinirea ce iti abunda in viata.

Vestea cea buna e ca ne nastem zambind (si aici sunt cercetari intreprinse)… vestea si mai buna e ca putem sa ne reobisnuim cu el imediat… pentru ca el aduce frumusetea starii de bine in viata oricui.