Cum am facut un salt peste un munte :)

Ieri am iesit la o plimbare… si m-am trezit la poalele unui munte. Nu imi pot imagina cum de se ivise acolo in mijlocul drumului, caci cu o zi inainte, urmand aceeasi ruta, el nu era.

Cand visezi un munte poate ca vrei sa ori chiar ai parte de:

- ambitie si hotarare in momentul in care il cateri
- obstacol, constiinta inalta, adevar spiritual cand ajungi la el
- evitare, graba, directie gresita cand poate te prabusesti sau dai inapoi
- success si implinire cand esti pe varful muntelui

Acum, nu uita ca visele sunt scenarii ale realitatii, depinde de tine cum si cand te agati de ele si nu le mai dai drumul.

cherry blossom tree at the Fuji volcanoMuntele mi-a adus aminte ca in viata orice e posibil atunci cand sunt sincera cu ce imi doresc, ce primeaza in mintea si sufletul meu.

Uite asa, mai apoi, la un colt de strada m-am intalnit cu un “mine”. Cum este politicos m-am salutat, si am primit si un raspuns simplu si deloc general. Raspunsul avea un mi-a fost dor de tine­ pus undeva in fraza de m-a facut sa raspund constient, nicidecum cu tipizatul bine folosit destul de uzual.

Acum,… putea sa fie doar atat si sa trec mai departe, ma scoase din starea mea de somnolenta cu care treceam prin viata…dar acel “eu” mi-a spus: Ce atata filozofie cu muntele ala? Stai sa vezi cum e cand traversezi un vulcan.

M-a amuzat pentru ca imediat mi-am amintit ca: Pe un varf de munte numit visare, la cotitura dintre uitare si ambitie, am lasat un borcan de dorinte. Mi-a spus o femeie batrana ca, daca revin la el, inseamna ca sunt pregatita sa ma bucur de acele dorinte.

Dorintele astea ale mele sunt protejate de mii de licurici care stiu ceva filozofie. Poate ca muntele tau e in fapt un ocean de intamplari, sau un lan de vise cu parfum de flori de camp…. Oricum ar fi, de te increzi si spui ca sunt ale tale, le vrei, le urmaresti - atunci le vei primi intr-un fel sau altul.

Eu nu am sarit peste munte. Am vrut sa ma bucur de experienta escaladarii. Asa am ajuns la borcanul meu cu dorinte… iar tie iti recomand sa continui atata vreme cat totul are un sens pentru tine.

Apropo, imaginea e un cires tipic japonez aflat pe vulcanul Fuji - cel putin asta-i era descrierea.