Cele 6 stafii ale fricii

Frica. Mecanism de supravietuire sau cel mai eficient complot premeditat de gandurile nefaste.

Ia-ti cateva ore pentru a face un inventar personal serios de sincer, si observa care sunt resursele de care dispui in momentul de fata. Mai apoi intreaba-te daca mai are rost sa lasi vreo frica de orice magnitutinde sa-ti stea in cale.

In timpul inventarului treci in revista principalele capitole din viata ta, printre care:

  • timpul care se petrece fara sa te intrebe daca ai sau nu nevoie de ceva;
  • oamenii care fac parte din viata ta in functie de cum comunici cu ei;
  • visurile tale care stau la capatul curcubeului asteptand dorinta implinirii;
  • posesiile tale si cat de impermanente sunt ele - pana la urma intr-o zi de maine ele pot disparea la fel cum nisipul se prelinge din causul palmelor tale cand briza este puternica;
  • ego-ul care iti alimenteaza durerea neatingerii unor asteptari oarecare;
  • propria constiinta care iti da voie sa fii liber cand iti doresti asta cu adevarat!!!

Incet, in bilantul existentei cotidiene apare si ideea banului, pentru ca iti dai seama ca nimic nu iti poate sta in cale, dupa ce te imprietenesti cu cei 3 dusmani: nehotarare, indoiala si frica pe numele lor de scena.

Cel de-al saselea simt despre care vorbeam aici, nu va functiona niciodata daca acesti trei factori negativi, sau doar unul dintre ei, iti salasluiesc in minte. Membrii acestui trio profan sunt rude apropiate; cand e descoperit unul, mai trebuie sa apara, de undeva de-aproape, si ceilalti doi.

6a9a04ff3d822105f8b7a3859ea2a6bdNehotararea este samanta fricii! Retine acest lucru, caci din combinatia dintre nehotarare si indoiala rezulta frica!
Procesul de imbinare este adeseori incet. Acesta este unul dintre motivele pentru care acesti trei dusmani sunt atat de periculosi. Ei germineaza si cresc fara sa li se remarce prezenta.

Inainte sa putem domina un dusman, trebuie sa-i stim numele, deprinderile si spatiul in care locuieste. Asadar, un punct bun de inceput este prin auto-analiza atenta cu scopul de a stabili daca ti se potriveste una din cele sase frici obisnuite, care enuntate in ordinea obisnuita a aparitiei, sunt:

Saracia
Critica
Boala
Dragostea pierduta
Batranetea
Moartea.

Mai apoi, nu te lasa derutat de deprinderile acestor dusmani subtili, care sunt asi in a se ascunde pe taramurile inca neexplorate ale subconstientului. Primele trei frici mai sus amintite stau la baza grijilor esentiale ale oamenilor. Toate celelalte frici sunt de importanta minora; ele pot fi grupate in aceste sase categorii.

Frica este doar o stare de spirit, si tu stii la fel de bine ca si mine ca starea de spirit personala poate fi controlata si directionata. Omul nu poate crea nici un lucru pe care nu-l concepe mai intai sub forma unui impuls de gandire.

Alaturi de aceasta afirmatie apare alta, la fel de importanta si anume ca impulsurile de gandire ale oamenilor incep imediat sa se transforme in echivalentul lor fizic, indiferent daca acele ganduri sunt voluntare sau nu.

Impulsurile de gandire ce survin din pura intamplare (ganduri zamislite de alte minti) pot hotari destinul financiar, de afaceri, profesional sau social al unei persoane in acelasi fel in care reusesc acelasi lucru impulsurile de gandire create si proiectate cu intentie prealabila. Punem aici bazele prezentarii unui fapt de mare insemnatate pentru persoana care nu intelege de ce unii oameni, par norocosi in vreme ce altii de abilitate, instruire, experienta si capacitate mentala egale sau superioare, sunt sortiti sa aiba mereu ghinion.

Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca orice fiinta are capacitatea de a-si controla integral mintea, si, in mod evident, prin acest control, oricine poate sa-si deschida mintea catre impulsurile de gand emise de alte creiere, sau sa ferece usile si sa nu primeasca decat impulsurile de gandire pe care le doreste.

Natura i-a inzestrat pe oameni cu control absolut, chiar si asupra gandului, insa acesta este nivelul final de pregatire. Acest lucru, laolalta cu adevarul conform caruia orice lucru creat de om incepe sub forma de gand, ne conduce foarte aproape de principiul prin care poate fi stapanita frica.

e76f14be04f0324b2764697f389297d7

Daca este adevarat ca toate gandurile au tendinta de a se invesmanta in echivalentele lor fizice (si acest lucru este adevarat, fara nici o umbra de indoiala) este adevarat si ca impulsurile mentale ale fricii si saraciei nu se pot traduce in termeni de curaj si castig financiar.

Fricile sunt frecvente si unele dintre ele sunt justificate. Dar altele pot prinde radacini si pot creste fara ca tu sa ai habar - cu exceptia cazului in care te eliberezi de nehotararea si de indoiala care seamana semintele fricii.

Stiai ca alibiurile pe care le folosesti spun multe despre tine? Eviti ambuteiajele fricii in momentul in care constientizezi ca cea mai valoroasa comoara dintre toate - viata - poate fi asa cum o doresti numai in momentul in care treci de frici si te vindeci de boala provocata.

Uite asa, cele mai extraordinare averi ale vietii asteapta decat sa intinzi mana si sa le revendici! Un om neinfricat poate dobandi o avere fabuloasa (care nu se rezuma la numere cu multe zerouri), poate dobandi tot ceea ce inseamna pentru acesta: Abundenta!