Business in ritm african

Sunt sigura ca ai vazut in multe filme franturi din cultura tribala, cea africana, bineinteles. Iti aduci aminte de ritmul lor? De pofta lor de viata? De acel sunet specific al tobelor ce rasuna din adancul pamantului cat mai sus in inaltul cerului?

Inspirate din viata reala, acele scene redau realitatea crunta a junglei: cel mai istet supravietuieste. Nici macar nu e vorba de forta aici, ci de modul cum iei decizii rapide si totodata intelepte pentru a-ti asigura sansele zilnice la viata.

Ok. Stiu.. te vei intreba ce legatura are acest episod cu viata ta din mijlocul civilizatiei?

Sa zicem doar ca in jungla urbana regulile sunt cam aceleasi. Ba mai mult, ele se dubleaza in intensitate in momentul cand treci in jungla vietii profesionale. Da, esti diplomat, respecti colegii de birou, studiezi temeinic domeniul in care activezi, faci tot posibilul sa aduci un echilibru intre ce faci la munca si orele petrecute acasa… si uneori pare ca ceva lipseste sau oricat te-ai stradui, ceva tot iti mai da cu virgula.

Din punctul meu de vedere, acesta e momentul in care cea mai fioroasa creatura se instaleaza in viata ta. Stii doar, te-a pandit cat de mult a putut, si in secunda in care ai indraznit sa te gandesti ca ai obosit..hap… te-a si inhatat!

E monotonia, acel motiv pentru care diminetile ti se par o corvoada, iar serile istovitoare, te rasucesti pe toate partile si numeri pana la o mie de oi… si tot nu adormi! Abia astepti weekendul ca mai apoi, zilele trecute ca si minutele sa te faca sa-ti spui, plangandu-te ca iar a venit ziua de luni.

Daca ai copii, cu siguranta ai urmarit un film de tipul Cartea Junglei, sau chiar ai citit povestea lui Kipling. In poveste, la un moment dat Bagheera il atentioneaza pe Mowgli ca exista o singura lege a junglei, si trebuie sa o respecte daca vrea sa traiasca acolo.

Spune-mi acum, tu stii care este regula vietii tale? Care este motivul care te face sa saluti lumea inca de cand te trezesti dimineata, sa-ti pastrezi zambetul pe buze si sa simti ritmul vietii dincolo de scuze plictisite si lamentari obositoare?

Stiu ca poti, trebuie doar sa asculti cu atentie. Si sfatul meu e sa incepi ora de auditie, intensiv, inca de acum