Atelierul mintii

Einstein spunea ca Imaginatia este mult mai importanta decat cunoasterea!

Acum, te intreb eu pe tine draga cititorule..ai reflectat vreodata asupra acestor cuvinte? Nebun nu era, ca doar e dovedid stiintific geniul sau. Prin urmare, ce crezi ca se ascunde in spatele acestei afirmatii?

In multe carti motivationale citesti cuvantul „autosugestie”. Si, daca citesti altfel decat lectura facultativa, poti afla foarte multe lucruri despre „puterea gandului”.

Ok, nu ai mereu timp sa citesti astfel de carti. Urmaresti filme nu? Macar o iesire la cinema, ca sunt oferte si oferte – si de bilet si de material de vizionat – si tot dai peste un maestru sau un mentor care preda elevului lectii de cum sa-si elibereze mintea, sa se concentreze, sa vizualizeze si sa actioneze in consecinta.

Fie ca esti la birou, in oras sau acasa, mintea ta lucreaza continuu. Chiar e un intreg atelier, cu departamente bine puse la punct si cu angajati valorosi. Acestia, numiti generic neuroni si stimuli au de administrat 2 mari categorii de idei:

  • Cele ce vin din gandirea mecanica, a obisnuintelor, a lucrurilor care ti-au fost implantate in minte prin lectura, scoala, exercitii, training etc
  • Inspiratia de geniu, care tine de libertatea pe care o acorzi imaginatiei tale.

Te sfatuiesc sa iti rezervi 5 minute in care sa te gandesti la atelierul mintii tale, cu cat mai multe detalii posibile. Iti poti imagina cum functioneaza? Care sunt valorile de baza ale angajatilor? Ce tipuri de produse si servicii ofera aka idei? Si cel mai important – clientul final e multumit de exeprienta in sine?

Reflectand la mesajele din jur, similare celor de la inceputul acestui articol, am ajuns la concluzia ca viata mea arata dupa cum functioneaza atelierul mintii mele. Cu cat gandurile sunt mai pozitive si cu cat de autentic pot sa vizualizez totul, cu atat mai minunat ele se materializeaza in viata mea.

Stiu, usor de zis, greu de facut. Insa crede-ma pe cuvant, e total realizabil…si daca intampini greutati, in calitate de coach te pot ajuta.