Valorile din oglinda

Acum ceva ani se difuza la televizor un film cu o fetiscana care folosea o oglinda drept un portal catre trecut. Si uite cum trecea ea prin oglinda respectiva si participa la diverse intamplari care mai de care mai captivant, asa ca de la un episod la altul.

Poate ca nici nu stii despre ce serial vorbesc… poate l-ai vazut, dar ca si mine iti este vag in amintire.. sau poate stii mai multe – si poti sa imi amintesti si mie cum se numea. In orice caz, cert e ca oglinda din realitatea noastra este mereu sincera. Ea nu te poarta in trecut, ci iti arata cine esti acum, cu sau fara machiaj, pe picior de plecare sau proaspat intors de la serviciu.

Singurul care poate avea ceva de comentat esti tu. Si vai si amar de moralul tau atunci!

Invata sa ai putin mai multa incredere in persoana pe care o vezi in fata ta. De multe ori se lasa ghidata de anumite valori, de care iti mai aduci aminte cand reactionezi in diverse situatii.

Valori sunt multe, insa fiecare ocupa un statut in viata ta in functie de ce e important la momentul respectiv, nu mai demult, nu maine.

Ajungi la o piatra de hotar si poate pentru tine conteaza sa fii autentic, inveti sa dai din coate si sa respecti viata, iubesti simplitatea in complexitatea ei si ai incredere ca ai ramas, tu insuti – nu proiectia lor, nu asteptarile lor, nu gandurile lor limitative. Pur si simplu tu, oricine ai fi.

Te salut ori de cate ori te vad, pentru ca tu esti! … Cine esti? Tu!