Perspective: Viata mea e frumoasa

Vezi tu, un lucru interesant legat de perspective este ideea ca fiecare persoana isi pune amprenta in fiecare situatie.

Si sunt foarte multe lucruri pe care le putem lua in calcul, ca de exemplu:

batranul_raul- faptul ca eu pot scrie foarte repede la calculator este un lucru fascinant pentru unii din colegii mei, insa pentru mine este un aspect banal – pentru ca il fac zi de zi, sau pentru ca am fost invatata niste tehnici sau pentru ca am mult antrenament.

- mesajul unui film poate ca tie ti se pare revelator si iti da mai mult sens si energie, iar prietenul cu care il vezi il apreciaza din perspectiva tehnica – de cum s-a gandit regizorul sa il abordeze. Si atat. Nu vede acel lucru care te inspira pe tine.

- un serviciu pentru vanzator e justificabil ca pret, pentru ca intelege ce livreaza si stie clar cum va imbunatati viata cumparatorului; in vreme ce un client pentru care serviciul acceseaza o zona de noutate s-ar putea sa perceapa valoarea abia in final.

- ce inteleg eu prin pasiuni, pentru tine poate fi cu totul si cu totul altceva

- ce aud ca imi spune, eu pot reinterpreta conform logicii mele.

Si multe alte aspecte pe care sunt convinsa ca le-ai intalnit.

Perspectiva tine de intelegere pe de-o parte, de comunicare pe de alta parte… insa intotdeauna de amprenta personala.

Bun, suna bine… nu-i asa? Dar ce inseamna aceasta amprenta personala?

Si revin eu cu un raspuns intrebare: Tu ce crezi ca inseamna? Te rog noteaza pe hartie primele 3 lucruri care iti vin in minte cand te gandesti la amprenta personala.

different-perspectives

Perfect. Sunt mai mult ca sigur convinsa ca sunt de acord cu ce ai notat. Eu as mai adauga urmatoarele:

Din perspectiva mea, o amprenta personala se refera la modul cum alteram un mesaj pentru ca il trecem prin filtrul propriilor ganduri, experiente, rezultate si esecuri, credinte si valori.

Mi-ar placea sa stiu cat de mult ne-am apropiat definitiile. Asa ca astept comentariile tale.

Acum, ca am clarificat cat de cat ce inseamna amprenta personala, hai sa vedem cum sunt construite perspectivele pentru subiectul anului sau chiar al secolului daca vrei: Imi doresc sa am o viata frumoasa, fericita si implinita.

Din ce am observat, e un obiectiv interesant in coaching, pentru ca de fiecare data te intalnesti cu situatii cu totul si cu totul noi. Atat prin programele de Life Coaching, cat si prin cele de Business Coaching am accesat aceasta zona cu clientii mei. Am descoperit perspective si perspective. Uneori lucruri la care poate nici eu nu m-as fi gandit.

Ce pot sa iti spun, e ca acum, cand tu citesti aceste randuri, acei clienti ai mei, oameni dragi mie chiar se bucura de cea mai frumoasa viata a lor. Totul pentru ca au avut curajul sa o creeze, si au avut dispunerea sa actioneze incontinuu.

viata frumoasa

Cat de mult te crezi cand spui ca Viata ta e frumoasa? Scaneaza codul QR pentru a afla ce credem noi.

Dar cei din jurul tau reusesc sa iti inteleaga perspectiva? Poti sa-i inspiri? Daca da, ma bucur foarte mult pentru cei din jurul tau…si pentru tine 🙂 Daca nu… si crezi ca ai nevoie de ajutor stii unde ma gasesti 😉