Metaforele fericirii

Fericirea se savurează zilnic Punct

Continuarea: în diferite arome, variate cantități, la orice secundă, cu garanția stării de bine. Totul, ca să ne perturbe grijile și neplăcerile adunate în timp, inconștient și delăsător.

Aroma pe care n-ai cum să o uiți este aceea a faptelor de bine, coapte pe tot parcursul anului, nu doar în prag de Crăciun cu parfum de măr și scorțișoară.

Un fel de fericire este ca înghețata preferată din copilărie, pe care nu o refuzi nici când afară viscolește. Îți sunt familiare reuniunile acelea când, în compania celor cu care îți permiți să te comporți natural, ajungi să râzi până ai crampe și tot nu-ți vine să te oprești?

brooke-lark-325182

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Poți să optezi și pentru ceva mai light cum ar sugera un gurmand, cum ar fi să faci un gest pentru tine, fără să ți-l refuzi din falsa credință că nu ai timp, bani sau energie.

Eu, spre exemplu, mă bucur de fiecare dată când ascult muzică clasică. Acum că ziua se micșorează din ce în ce o să ai tendința să crezi că nu ai timp nici măcar pentru Edvard Grieg: Peer Gynt Suite Op. 46 No. 1 aka „The morning mood” sau …. (a se completa cu ceva simplu, clar, care te încântă).

Ce mi-ar plăcea să reții, dincolo de metafore și cuvinte frumos aranjate în pagină, este că meriți să ai parte de fericire în fiece zi.

Merită

  • să ai răbdare să asculți poveștile năstrușnice ale copilului tău;
  • să-i suni pe ai tăi chiar dacă doar să le spui „Bună” și mama să-ți spună că are ceva pe foc, vorbiți mai pe seară;
  • să faci pauze la muncă, nu neapărat ca să fumezi, ci ca să îți surprinzi coloana cu o ușoară întindere;
  • să zâmbești, nu doar pentru că îți propui, ci pentru că ți-a intrat deja în reflex;
  • să ai compasiune - față de cei care au uitat ce bine e să faci o escapadă neplanificată și respect - față de cei care se străduiesc zi de zi să-și respecte fericirea.

Credit Imagine Îmbrățișare Ariel Lustre on Unsplash