Leadership: 5 Saptamani in balon!

Ai trait vreodata acea emotie a ascensiunii? Dar acel fior al desprinderii de la sol, acea aroganta cu care sfidezi gravitatia si acel sentiment de curaj cu care te pliezi curentilor de aer?

Ai descoperit ce inseamna sa iei decizii in infinita secunda in care indoiala si credinta se formeaza in mintea ta, insa numai una ajunge in inima ta, dictand astfel reusita (sau prabusirea) zborului tau?

In 1863, ideile fanteziste ale unui autor francez se materializau in lucrari exceptionale, oferind farame de raspunsuri pentru intrebari ca cele de mai sus.

j verneOmul acesta a avut tupeul sa viseze la o lume in care aventura si fantasticul formau o casnicie fericita 🙂 El a zburat, calator cu gandul si uite asa mi-am amintit de cele 5 Saptamani in Balon si de minunatiile continentului african (putin explorat, deloc plictisitor si foarte incitant) si ma gandeam ce ar insemna 5 Saptamani in balon pentru un om cu un plan de cariera azi?

Cati oameni poate ca mine, poate ca tine, poate ca ei (colegii ce lucreaza in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Anglia, Japonia sau Franta) tanjesc dupa o noua poveste aparent imposibila, dar care sa-i ancoreze in propria viata? Cati crezi ca au tupeul sa isi asume un rol sau altul si sa participe la o poveste cu explorari prin necunoscut?

Revenind la ascensiune, stau si ma gandesc ca momentul desprinderii de la sol reprezinta un lucru pentru echipaj si cu totul altceva pentru pasageri. Acum, te intreb pe tine cititorul meu, care grup crezi ca poate zbura mai usor? Sa fie oare cel care incepe sa creada in propriile vise?

In viata de zi cu zi – aceea in care diminetile au parfum de cafea si zumzet urban, zilele se succed intr-un birou unde te duci pentru ca (… aici completezi tu cu ce motiv ai de lucrezi unde lucrezi acum) si serile sunt asa cum sunt.. nu conteaza daca suntem piloti, stewardese sau pasageri. Conteaza daca ne aflam in grupul care crede!! In ce, in cine, cat de tare e deja o alta poveste.

Uite asa apare un lider bun - un om de nadejde pentru grup, care da sens credintei! Un lider stie sa raspunda curentilor de aer, fara a se lasa intimidat de maretia albastra a cerului. Insa acel lider este si pregatit sa zboare tot mai sus, si sa faca inconjurul ideii pentru ca in final sa ajunga pe peron intr-o gara si sa spuna victorios si mandru: Da, am reusit impreuna! Acum haidem sa ne imbarcam in urmatoarea aventura pe care vrem a o scrie…

Cu putin curaj, si sprijin (vezi Leadership Coaching by Dreams come TRUE Coaching) si liderul din tine poate conduce o expeditie de explorare, mai lunga de 5 saptamani in balon.