Atitudine de Olimpic

Pentru ca schimbarea de anotimpuri s-a incapatanat sa creeze vreme mohorata, eu am hotarat sa-i raspund cu caldura in actiunile pe care mi le-am ales. Si uite asa, am reusit sa urmaresc printre picaturi si Jocurile Olimpice de iarna ce au avut loc la Soci.

Dincolo de o dorinta arzatoare de a urca pe podium, am urmarit sportivi ale caror performante m-au facut sa traiesc emotia lor, prin analogie sa-mi privesc pozitia pe propriul podium si sa imi doresc Aurul si Laurii din Olimpiada vietii mele.

Din cate stiu eu, Olimpiada este una din cele mai ravnite competitii din viata unui sportiv, pentru care munceste zile si luni la randul, cateodata chiar ani, respectand un program de antrenament riguros. Asta e meseria pe care sportivul o alege si rareori auzi comentarii si plangeri.

Spun rareori pentru ca sunt convinsa ca ele exista, insa sunt inlocuite de o dorinta mult mai puternica de a-si invinge propriile frici sau limite ale mintii si corpului. Ma gandesc ca ar fi interesant sa ne stabilim cate o Olimpiada in activitatea profesionala, stiind foarte bine care sunt regulile competitiei si cum se desfasoara aceasta.

courage
Trucuri de performanta interesante pe care le putem invata de la un sportiv sunt:

  1. Detinerea unui obiectiv suprem: Olimpiada, pentru care tu stabilesti regulile. Cu o frecventa bine determinata, cu adversari pregatiti (tu, ego-ul tau, perceptiile celor din jur si cine ti-ai dori sa fii), in functie de ce asteptari ai de la viata.
  2. Nu te culca pe o ureche: analizeaza care sunt lucrurile pe care le poti imbunatati la tine pentru a avea mai multe sanse de reusita.
  3. Gandeste-te ca lucrurile la care te pricepi deja au intrat in ritmul tau de lucru si se dezvolta natural. Asadar fii suficient de critic cand alegi planul de actiune.
  4. In momentul in care iti este foarte clar ce ai de facut, ti-ai vizualizat programul pana la ultimul detaliu poti incepe sa lucrezi.
  5. Antreneaza-te sa practici rabdarea si sa iti controlezi emotiile, astfel incat sa te poti bucura de tot ceea ce se intampla.

Eu cred ca ai mai multe de castigat in momentul in care pornesti cu un zambet pe fata si cu gandul ca vrei sa te bucuri de o experienta aparte.

  1. Adora ceea ce faci si bucura-te de moment oricat de greu sau usor il faci sa fie 🙂

Ca e business sau sport, reusita tine de tine! Eu iti recomand ca atunci cand integrezi in viata ta tot ce-i mai bun (si aplicabil) din modelul unui sportiv, sa iti alegi si un coach de nadejde, care - atunci cand iti vine sa renunti - sa fie protectorul si sustinatorul Laurilor catre care te indrepti.