Vecin cu oportunitatile

Dincolo de zona de confort exista o lume de-a dreptul captivanta! Este de fapt un oras in care oamenii sunt pro-activi, antrenati sa lucreze parca neobosit pentru a-si atinge obiectivele.

Nu te gandi doar la acele obiective de tipul a face milioane de euro ori a traversa strada fara sa provoace vreun accident. Ma refer la obiective zilnice, realiste - piese intr-un puzzle mai mare numit viata, cum ar fi: task-urile mele zilnice, cum sa fiu acel profesionist din domeniul meu care sa ramana peste ani un model demn de urmat, sa ma bucur mai mult de viata mea etc.

Dincolo de obstacole, oamenii in acest oras al prosperitatii sunt vecini cu oportunitatile si cresc in gradina lor florile succesului. Acestea din urma au tot felul de forme si cerinte de cultivare.

Spre exemplu, indiferent de tipul florii fiecare gradinar trebuie sa indeplineasca anumitre conditii, astfel ca in lista de soft skill-uri intalnim:

— invata si aplica in mod constant tot ce aduce sens in cariera ta

— rabdare, determinare, focus si dedicatie fata de obiectivul setat

— ascultare activa si gandire creativa pentru a creste cele mai fructuoase plante (a se citi rezultate)

— dispunere catre reinventare si inovatie ori de cate ori circumstantele o cer (vreme economica nefasta, intemperii sociale, schimbari de valori, directii sau nevoi).

Daunatorii cu care aceste plante ale succesului se lupta sunt: sabotorii gradinarului, lipsa unui canal de comunicare comun, inadaptabilitatea la conditiile economice schimbatoare, neatentia fata de nevoile alternative de formare si dezvoltare. Cel mai aprig daunator este perceptia gradinarului ca totusi, totul va fi bine atata vreme cat folosim unelte mai mult sau mai putin adecvate, cand e loc de si mai bine!

Partea buna e ca in orasul prosperitatii oamenii au descoperit niste tehnici de gradinarit unice in lume care-i ajuta sa-si salveze afacerile, sa aibe plante infloritoare pe tot parcursul anului financiar fara sa-si faca probleme ca se vor pierde in greutati. Tehnicile sunt insumate sub umbrela coaching-ului, pentru ca aici gradinarii descopera ce au de facut, cum isi pot salva plantele si, in egala masura cum pot crea cea mai frumoasa gradina admirata vreodata de stele cazatoare (vezi obiectivele de moment).

Mai putin metaforic iti pot recomanda cu caldura sa iti iei inima in dinti, sa testezi si sa descoperi ce parte din coaching te poate face pe tine gradinarul acela de care se va vorbi in oras multa vreme de acum in colo! Te astept cu intrebari si comentarii pentru ca stiu cat de greu poate parea gradinaritul uneori.